HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Pletyka rovat
Kattints és sztorizgass:

Aisha Blogja

Statisztika
Nők
12
Férfiak
19
Énekesek
6
Táncosok
5
Zenészek
4
Művészek
3
Sportolók
2
Tanárok
3
Alkalmazottak
3
Városiak
3
Ügynökök
1
Színészek
0

Csacsogda

Fb csoport
Facebook csoport

Latest topics
» the city that never sleeps
 
Vendég Pént. Jan. 29, 2016 5:59 am

» Skulduggery
 
Vendég Hétf. Jan. 18, 2016 7:48 pm

» Énekóra - April && Gavriel
 April Catliff
Csüt. Dec. 31, 2015 3:49 pm

» Heaven & Asa
 Heaven Bells
Pént. Dec. 11, 2015 10:30 pm

» April - Kenny
 April Catliff
Vas. Dec. 06, 2015 2:39 pm

» Damon Glenn
 Blair C. de Molay
Szer. Nov. 25, 2015 3:33 pm


Top posting users this month

Share | 
 

 Tánc óra egy az egyben

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Tánc óra egy az egyben   Szomb. Okt. 03, 2015 4:49 pm

*Ma kellemes kissé mégis borús időre ébredhettem, a reggelim egy laza saláta volt, mellé frissen facsart narancslé. Vártam ezt a napot, hiszen újult erővel készülök megmozgatni a táborlakó fiatalságot, legyen az énekes, művész vagy sportoló. A tánc nagyon sok mindenben ad megnyugvást, persze nem a vonaglásra gondolok a discoban. Reggeli után edzettem kicsit, felkészültem a napra, délutánra tettem az órát, hiszen akkor már picit mindenki aktívabb, reméltem a mai nap folyamán is ezt fogom tapasztalni. Dél körül, az ebéd után pihentem két órát, relaxáltam, végül melegítő nadrágban, sport melltartóban és kényelmes cipőben indultam a termek felé. Benyitottam a táncterembe és majdnem sarkon is fordultam az állott levegő miatt. Végül gyorsan az ablakhoz léptem és kinyitottam azt. Még bő egy óra volt vissza, hogy a fiatalság megérkezzen, épp ezért előkerestem a kedvenc cd-imet, a magnót és átrendeztem a termet kezdéshez. A nyújtó rudakat a fal mellé toltam, a tükröket kicsit letisztítottam. Végül csak álltam a terem közepén és hallgattam a lágy dallamokat. Történetesen nem volt már más dolgom, mint a diákokat várni. Az előre behozott táskámból elővettem egy jelenléti ívet, hiszen fontos hogy tudjam kik vettek részt az órán. Nem sok adatra volt szükségem, NÉV, SZÜLETÉSI HELY, IDŐ, CSOPORT, ALÁÍRÁS. Ahogy sorban jöttek a fiatalok mindnek a kezébe adtam a papírt és a tollat is.*
-Üdvözöllek benneteket az idei első tánc órán, talán az idősebbeknek már ismerős vagyok, aki esetleg új az szólítson Helgának. Tegeződhetünk amíg megadjátok a kellő tiszteletet, ha nem akkor inkább kerüljük el messzire a másikat.*kezdek is bele rögtön, majd hangomat mosollyal fűszerezve veszem el mondandóm élét. Rendben van, hogy ez csak egy nyári tábor, de mégiscsak én volnék a tanár, még akkor is ha kicsit fiatal vagyok.*
-Szeretném ha bemelegítenétek, és közben mindenki egyesével elmondaná, hogy kényszernek érzi az órát vagy jó ötletnek.*folytatom kis szünet után, majd hogy ne érezzék magukat egyedül a gyerkőcök én is beállok közéjük.*

//Nos elvárom, hogy szép kerek megérkező posztot írjatok, a jelenléti ívet említsétek meg, nyomtatott betűvel kéretik az a rész a hsz-ben, a későbbiekben fontos lesz majd. A bemelegítésre figyeljetek oda, reméljük nem lesz húzódás vagy ficam az óra közben.
A következő hsz valószínűleg hétfő-kedd magasságában kerül ki!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silas Deveroux


avatar
Hozzászólások száma :
19
Join date :
2015. Jul. 31.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Vas. Okt. 04, 2015 7:38 pm

Korán reggeltől fent vagyok már, és a kötelező reggeli gyakorlatsorozatom után, éppen céltalanul tengek lengek a táborban amikor valaki leszólít beszélgetni, és akkor jövök rá, ahogy szóba kerül, hogy ma lesz egy közös tánc óra is. Nem is tudom, valahogy kiment a fejemből, hogy az ma van, így gyorsan visszamegyek a szobámba, és átöltözöm. Könnyű anyagú nadrágot, és vékony talpú cipőt veszek fel, mivel az én táncomhoz az kell, és egy szorosan testhez tapadó felsőt. Nem kell kiöltöznöm éppen, és nem akarok még több okot adni a rossz nyelveknek. Félrenyírt hajam és csak összefogom egyszerű lófarokba. Aztán elindulok a termek felé, hogy bejelentkezzek, mivel ilyenkor úgy hallottam van jelenléti ív, és meg is találom, feliratkozom:

Silas Deveroux
Lyon, 1995 aug 27.
Táncos, hastánc
Silas D

Miután odafirkantom az aláírásom is, elvegyülök a már jelenlévők között, és a tanár szavaira kezdek figyelni ahogy bemutatkozik, és ismerteti a szabályait. Elég érdekes alaknak tűnik, olyan lazának de nem hiszem hogy sok közös pontunk lenne. Aztán elkezdek bemelegíteni, a szokásosnak számító mozdulatsorokkal. Mindenemet átmozgatom, és mikor rám kerül a sor, hirtelen nem tudom mit is mondhatnék.
- Még nem tudom minek érzem. Az én műfajom nem társastánc, és nem tudom mi lesz az óra menete szóval... még nem tudom eldönteni minek érezzem - szólalok meg puha, csendes hangomon, ahogy általában beszélni is szoktam, és szinte kizárt hogy felemeljem a hangomat ahhoz nagyon, nagyon ki kell hozni a sodromból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Takeda Tsunetatsu


avatar
Hozzászólások száma :
13
Join date :
2015. Jul. 13.
Age :
25
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Hétf. Okt. 05, 2015 2:48 pm


Just dance

What’s going on the floor?
Kicsit kapkodva rángatok magamra egy laza melegítőnadrágot és egy atlétát. Ami azt illeti, kissé hosszabbra nyúlt a délutáni sziesztám, mint azt terveztem. Hiába, a tegnap esti Napában való csellengés, ahonnan ráadásul, hála remek tájékozódási képességemnek és Minho alacsony alkoholrezisztenciájának, igencsak megkésve sikerült visszaérkeznem, eléggé kimerített. Csoda-e ezek után, hogy elnyomott az álom ebéd után. De olyan mélyen, hogy az ébresztőm után is sikerült még elszundítanom. Pedig mára össznépi táncórát írtak ki. Nem lenne jó ötlet elkésni. Alapvetően szeretem a táncot, elsősorban a hip-hop és effélék állnak közel hozzám, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nem is csinálom rosszul. Úgy gondolom, elég jó az erőnlétem, kellően hajlékony vagyok és koreográfiákat is könnyen jegyzek meg. Jól jöhet ez még, ha befutott énekes leszek és látványos show-t kell esetleg adnom majd valahol. Persze csak távlati tervek ezek. Sok énekes azt gondolja, elhanyagolhatja az ilyesmit, majd a táncosok nyomják mögötte a színpadon, de én nem értek ezzel egyet. Meg amúgy is, szerintem jó móka, sikerélményt is ad rendesen, sőt még kondiban is tart.
Már csak ezért sem szeretnék elkésni. Magamra kapkodom a ruháimat, sietve megigazítgatom kicsit a hajam és már indulok is. Még sikerül is néhány perccel az óra kezdete előtt bevágódnom a terembe. Sokan itt vannak már, de talán nem keltek akkora feltűnést, mikor beslisszolok az ajtón. Nem mintha bánnám a kitüntetett figyelmet, de nem így szeretném elérni. Még épp idejében érkezek, hogy halljam az egyébként igencsak szemrevaló fiatal tanárnő üdvözlő szavait és alkalmam legyen aláírni a jelenléti ívet. A tőlem telhető legszebb betűkkel kanyarintom oda a kért adatokat: TAKEDA TSUNETATSU, TOKIÓ, JAPÁN, 1993.08.30., ÉNEKES, majd az aláírásom is odabiggyesztem mellé latin betűkkel, folyóírással, ahogy azt kell.
Egyébként tényleg igen jó bőr a fiatal tanárnő, de szavaiból egyértelműen kihallatszik, hogy kellően szigorú és távolságtartó is. Ettől persze még lehet jó fej. De biztosan nem lenne okos dolog vele nyíltan flörtölni. Csak ésszel. A csípője vonulatát is inkább csak akkor szemrevételezem, mikor hátat fordít és akkor is csak diszkréten. Nem akarom rögtön az elején magamra haragítani. Egyébként sem vagyok ösztönlény. Ráadásul tényleg érdekel még az órája is. Bár tény, hogy elég motiváló, hogy beáll közénk melegíteni. És nemcsak amiatt, hogy együtt izzad velünk, de a látvány se utolsó. Mikor rám kerül a sor, hogy válaszoljak a feltett kérdésre, különösebb lámpaláz nélkül, nyugodtan, érthetően, hangosan szólalok meg.
- Ami engem illet, bár szorosan nem tartozik hozzá ahhoz, amivel tényleg foglalkozni szeretnék, kifejezetten hasznosnak és jó ötletnek tartom. Ha nem lenne kötelező is szívesen felvennék efféle órát. Kondiban is tart, ami az énekléshez is kell, ráadásul egy színpadi show-t is fel lehet dobni vele. Szerintem minden énekesnek tudnia kellene valamilyen szinten táncolni. – Sosem okozott gondot nagyobb tömeg előtt megnyilatkoznom, talán az apámtól örökölt diplomatavénámnak köszönhetően sem. Nem jellemző rám a japánokat általánosan ilyesmiben korlátozó szégyenlősség és gátlásosság. Amit mondok, pedig tényleg a gondolataimat tükrözi, nemcsak a tanárnőnél való jó pozicionálást biztosító maszlag.
Tánc óra egy az egyben

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blair C. de Molay


avatar
Hozzászólások száma :
121
Join date :
2015. Jul. 26.
Age :
21
Tartózkodási hely :
A lépcső alatti gardróbban
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Kedd Okt. 06, 2015 9:14 am

*Ó mennyire vártam, hogy eljöjjön ez a nap is. Végre összetalálkozhatok a tánctanárral és talán megnézhetem azt is, hogy milyen "fajok" léteznek még a táboron belül. Annyira izgultam, hogy már korán reggel talpon voltam, elmentem úszni, majd futni is. Végül csirkés szendvicset és kakaót magamba tömve a nap további részét meditációval töltöttem, legalábbis az ebédig, mert utána még két tókört futottam. Végül egy óra pihenés, gyors zuhany és már kaptam is magamra a fekete sokzsebes és lógós nadrágot, a kedvenc pamut atlétámat, majd a fehér enyhén csillámos DC cipőt és megindultam a termek felé. Természetesen nem rohantam, még temérdek időm volt, illetve nem akartam az elsők között beesni, hátha kapunk valami plusz feladatot. Az a hír járja ugyanis, hogy a hölgyemény elég szigorú, nem szeretnék vele ujjat húzni. Ahogy belépek a terembe a tanári képzetem hirtelen elszáll, kicsit idősebbnek gondoltam a szöszit. Hát hoppácska. A kezembe kerül a jelenléti ív, majd vésni kezdek. A toll halkan serceg ahogy írom az adataimat a fehér papírra, BLAIR CARLY DE MOLAY, BELGIUM-WISCONSIN, 1997.10.22. TÁNCOS, Blair C. de Molay. Beállok a többiek közé, majd lassan nyújtani kezdek. Figyelem ahogy Helga is beáll közénk, na ez már valami, erre számítottam az elejétől, legalább el lehet lesni tőle majd pár trükköt. Egy kérdést intéz közben felénk, szerény véleményem szerint először csak vállat vonnék, de persze nem teszem meg, mikor rám kerül a sor egy pillanat erejéig elgondolkozom.*
-Természetesen hasznosnak tartom az órát. Bár csatlakozva az előttem szólókhoz, még nem tudjuk mi lesz a kimenete, ugyanakkor fontosnak tartom azt is, hogy valamilyen szintem mindenki tudjon mozogni. A tánc egy életérzés.*fejezem be végül a mondanivalóm, majd egy szabályos spárgával fejezem be a nyújtási, bemelegítési gyakorlatot.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szer. Okt. 07, 2015 10:37 am

*Mélyen belül azt hittem, hogy kicsit több fiatalt érdekel ez az óra, csak azért, mert Takeda mondta ki a nagy igazságot. Valójában nagyon sok ember tudná hasznosítani a táncot. De úgy tűnik az érdeklődésnek mély nyoma nincs, lényegében véve, akik itt vannak azok már kapnak egy biztos pontot ez tény. Ahogy aláírták a jelenléti ívet, már osztottam is ki a feladatot, hiszen nem ácsoroghatunk nap estig. Közben feltettem egy apró kérdést amire lényegesen majdnem megosztott véleményt kaptam. Miközben a táborlakókat hallgattam néha bólintottam egyet. Silas közölte, hogy nem eleme a társastánc, ezen természetesen elmosolyodtam. Ismertem az érzést, én is azzal kezdtem először. Takeda fontosnak tartotta, hogy valamennyire értsen a ritmus nyelvén, ezt el is könyveltem pozitív hozzá állásnak. Blair pedig osztottam a fiúk véleményét.*
-Mind a hármótoknak igaza van részben. De ennek az órának az lesz a célja, hogy kicsit ellazuljatok és elfelejtsétek a heti stresszt.*magyarázom csendesen, én is csak azért vállaltam be, mert tudtam, hogy lazítani igazán csak így tudok. A srácok meg reméljük jól érezhetik magukat. Végül a magnóhoz léptem és elindítottam egy kicsit ritmusosabb dallamot, ének nem volt mellé pusztán a ritmus és a hangzás.*
-Azt szeretném ha átadnátok magatokat a zenének és kitalálnátok rá egy koreográfiát. Mozogjatok úgy, mintha senki sem látna benneteket.*biccentek feléjük, majd törökülésben figyelem a fejtörésüket.*

//Zene direkt nincs megosztva ez is a képzeletetek szüleménye legyen. Kapcsoljatok nektek tetsző muzsikát amire szívesen táncolna a karakter és írjátok le a mozdulatokat. Ha úgy gondoljátok vonjátok be egymást a posztokba. Írjatok interakciókat. Mivel lesz kis családi ünneplés és házon kívül leszek, vasárnap-hétfő magasságában fogok tudni írni. Addig kellemes időtöltést.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silas Deveroux


avatar
Hozzászólások száma :
19
Join date :
2015. Jul. 31.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Hétf. Okt. 12, 2015 9:22 pm

Meghúzódom a többiek mellett, ahogy lassan mindenki feliratkozik, és a maga módján kezd el bemelegíteni, én is ezt teszem. A már megszokott mozdulatokkal hajlongok, és nyújtom magam, hogy kellően rugalmas legyek, ha táncolni is kell, bár nem szeretek így, de ha ez a feladat akkor ez. Most nem vagyok éppen feltűnő jelenség, hiszen csak játszós ruhát vettem fel, nem cifra fellépőset, vagy olyat, amiben gyakorolni szoktam, hanem teljesen átlagosat. A hajam is fel van kötve, a középen hosszabb fazonja sem olyan ritka manapság, csak az a stílus amit táncolok, az nem mindennapi. Halványan elmosolyodom,  heti stresszen, szerintem nekem ez már állandósult, amikor nem táncolok, akkor ér minden stressz hatás, és van amit nehezen kezelek.
- Mintha az olyan könnyű lenne - sóhajtom halkan, de nem hinném hogy bárki is meghallotta, aztán ahogy megszólal a zene, pár másodpercig meg sem moccanok, csak hagyom hogy a zene átjárja mindenem, és a testem magától moccanjon az ütemre, Nem rossz de távol áll az én műfajomtól, mindenesetre egy ritmusosabb rövidebb kis koreográfiát le lehet rá alkotni. Könnyedén hajtogatom magam ide-oda, miközben éles fordulatokat veszek, és lendületes mozdulatokkal teszem látványossá az amúgy nagyon egyszerű kis mozgást.Zene, valami ilyesmi mozgástöredékre kell gondolni
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Takeda Tsunetatsu


avatar
Hozzászólások száma :
13
Join date :
2015. Jul. 13.
Age :
25
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Hétf. Okt. 12, 2015 10:26 pm


Just dance

What’s going on the floor?
Őszintén szólva kissé meglep, hogy ilyen kevesen vannak csak itt. Rendben van, hogy ez lényegében csak egy fakultatív óra, a világon semmi szankciója nincs, ha valaki nem teszi tiszteletét, de meglep ez a fajta érdektelenség. Még a táncosok közül sem jött el mindenki, pedig nekik ez elvileg főtárgyuk. Nem akartak volna vegyülni? Ha már itt tartunk, a kiscsoportos foglalkozásra így inkább emlékeztető órán nem kerüli el a figyelmem, hogy én vagyok az egyetlen nem „szakmabéli” úgymond. Na de nem vagyok én olyan ijedős alkat, nem fogok csak emiatt elinalni. Sőt, valamelyest motivál is a helyzet. Bár nem ismerem sem a fiút, sem a lányt, aki itt megjelent, végtére is jómagam csak nemrég érkeztem a táborba, nem tudom, mire képesek, milyen táncban tehetségesek, mennyire nyitottak új arcokra vagy sem, de meg fogom mutatni, hogy azért, mert énekes vagyok, még megy ez a tánc dolog nekem is hasonlóan jól, mint nekik! Már persze attól is függ, mit is kell majd itt pontosan táncolni. Azért társastánccal vagy balettal, ne adj Isten hastánccal jócskán nevetség tárgyává lehet majd engem tenni. De azt is kidumálom majd valahogy.
Egyébként is megsajnálom kicsit a tanárnőt, látszik az arcán, ő is csalódott kissé, hogy ennyire érdektelen a táborlakók nagyobb része az órájával szemben. Nem is lenne szívem most már itt hagyni az órát. Lesz, ahogy lesz. Amit mond, az eddig egyébként egészen szimpatikus is. Habár én a lazítást inkább valami buli keretében képzelem el, alkohol társaságában. De hát ha azt nézzük, végül is a tánc maga is egy buli.
Azonban amikor kiadja az első feladatot és bekapcsolja a magnót, melyből egy ismert popszám instrumentális változata csendül fel, egy pillanatra, de tényleg csak egy pillanatra elhagy a szokásos önbizalmam. Végtére is a másik két résztvevő ezt tanulhatta, hogy itt vannak a táborban, azt is jelzi, hogy nem is csinálhatják rosszul, én meg mint lelkes amatőr, minden előképzettség nélkül ugrálhatok csak itt közöttük. Aztán hamar túllépek ezen. Végtére is mit számít? Majd megmutatom nekik!
Ösztönösen kezdek el mozogni a zenére, ahogyan egy buliban is tenném, már ha lenne hozzá elég hely a zsúfolt táncparketten. Nem egy nagy koreográfia, csak táncolok, ahogyan jön belőlem. Nem foglalkozom azzal, a többiek milyennek láthatják a mozgásom. Végül is, ahogy Helga is megmondta, ide lazítani jöttünk és levezetni a heti stresszt. Akkor pedig nem az a legjobb, ha egyszerűen csak önmagamat adom és azt, amit zene kihoz belőlem, minden különösebb agyalás, tervezgetés nélkül?
Tánc óra egy az egyben

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blair C. de Molay


avatar
Hozzászólások száma :
121
Join date :
2015. Jul. 26.
Age :
21
Tartózkodási hely :
A lépcső alatti gardróbban
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Kedd Okt. 13, 2015 10:56 am

*Legszívesebben beleásítanék az óra közepébe, annyira nincs kedvem semmihez, de ez az óra muszáj, kell a tábor végi versenyhez, szerepléshez, csillogáshoz. A tanárnő szavait hallgatva majdnem felröhögtem, stressz... Ilyen fiatalon elég nagy problémát okoz, viszont nekem legalább nincs ilyennel gondom. Ám mikor megszólal a zene végre fellélegzek, rásandítok a két fiúra, majd lehunyom szemeimet és átadom magam a zenének. A csípőm szinte azonnal mozogni kezd, aztán a kezeim, végül a lábaim is. Csukott szemmel táncolok míg a rögtönzött zene véget nem ér, a végén a jobb lábamat a magasba emeltem megtámasztottam a kezemmel, majd végül meghajoltam. Nem vártam tapsot és gyorsan le is raktam a lábam végül leültem a földre és merészen a tanárnőt kezdtem bámulni, most nem állt be közénk, mint a nyújtásnál, pedig kíváncsi lettem volna arra hogyan táncol. A nyelvemen is van, hogy rákérdezek, de inkább nem teszem. Lábaimat lótusz ülésbe húztam és újra nyújtani kezdtem. Kicsit érdekelne, hogy a nő mire is játszik ma és meddig fogja tartani az órát. Kicsit érdektelen ez az egész, ha többen érdeklődtek volna bizonyára párba állít minket és felméri az erőket is. De mint látom most maximum a hastáncos sráccal tudna összemérni. De a két stílus korántsem egyforma, szóval oly mindegy. Egyébként a húzott szemű attól hogy énekes még nagyon ügyes rögtönzött mozdulatokat hozott elő, komolyan még meg is csodáltam.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ryan Davies


avatar
Hozzászólások száma :
10
Join date :
2015. Sep. 22.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Kedd Okt. 13, 2015 8:30 pm

Csak két napja érkeztem a városba nem túl nagy reményekkel, de azért bíztam Rob szavának, hogy talán érdemes lehet ellátogatni ebbe a táborba. Egyelőre csak egy fél napot tartózkodtam itt tegnap, de akkor épphogy csak körülnéztem, beszéltem az igazgatóval és egy-két gyerekkel. Egyszóval felmértem a terepet.
A ma délelőttöt némi edzéssel és sétával töltöttem, illetve a városban található élelmiszer boltok becserkészésével. A délutánt természetesen a táborban kívántam eltölteni. Lionel szerint egy ígéretesnek mondható táncóra első alkalma lesz, amire mindenképp el kell látogatnom.
Ebéd után ennek fényében felkaptam magamra egy fekete inget, egy sötét nadrágot és egy ehhez illő cipőt, hogy útnak induljak gyönyörű járgányommal, aminek minden egyes nap meg kell majd küzdenie az ocsmány földúttal, ami a táborba vezet.
No mindegy, ha legalább egy valamirevaló táncost találok itt, akkor már érdemes volt meghozni ezt az áldozatot. Ahogyan tegnap is, most is a tó mellett parkoltam le és ma is megcsodáltam a kocsiból kiszállás után azt a festői tájat, ami a táborhelyet körülvette. Nemcsoda, hogy ennyien szeretnek idejárni. Ha nem is a tehetségük fejlesztéséért, ezért mindenképp megéri itt tölteni pár hetet. Bár azért remélem néhányan a tehetségüket is pátyolgatják, nem csak a lelküket.
Egy jóleső sóhaj után aztán elindultam a tábor épületei felé. Először Linonelt kerestem fel, hogy megbeszéljek vele pár dolgot, aztán ő rohant is a dolgára, miután készséggel elmagyarázta, hogy találom azt az ígéretes táncórát.

A táncterem előtt megálltam és ránéztem az órámra. Óra 3. Az ajtó nyitva, így látom, hogy már elkezdték. Pontosság. Ezt szeretem!
Belépve azonban csalódnom kell. Nem csak az ajtóból látszódott 3 ember, hanem tényleg csak három ember van jelen. A tanárnőn kívül, persze. Tekintetemmel gyorsan felmérem a jelenlévőket a tanárnőt keresve. Annyira fiatal, hogy szinte elveszik a gyerekek között. Fiatal tehetség, aki mások fejlesztésére használja az energiáját. Szép. Régebben én is elgondolkodtam ezen az irányon, de aztán rájöttem, hogy nekem másfelé kell mennem és így a saját fejlődésemre koncentráltam.
-Tanárnő. - biccentek köszönésképp, majd a többiekre is rápillantok jelezvén, hogy mindenkit észrevettem. Nem hiszem, hogy bármelyikük számított volna rám vagy egyáltalán tudná ki vagyok. Igyekeztem nem nagy dobra verni és érkezésem előtt Lionelnek is jeleztem, hogy ne kürtölje szét itt létem miértjét. Jobb ez így, meglepetésszerűen.
Talán néhányan ismerhetnek, akik igazán járatosak a táncosok világában.
-A nevem Ryan Davies és úgy sejtem maga a csodás Helga Smith, akiről már hallottam egy keveset. - nyújtom a kezem az előttem álló hölgynek, akinek az arcán némi zavart fedezek fel. Jogos, hiszen nem tudhatta, hogy valaki meg fogja zavarni az óráját.
-Eszem ágában nincs feltartani magukat, csak szeretném megnézni a jelenlévő táncosokat, ha nem zavarom ezzel az óráját.
Egyelőre ennyit rólam. Ha nem zavar el a szépséges Ms. Smith, akkor elfoglalok egy széket egy olyan helyen, ahol a legkevésbé zavarok. Helga, ha szeretné elmondhatja a többieknek, hogy miért érkeztem az órára és akkor egy "üdv" még elhagyja a számat, de ha nem mond semmit, akkor elhelyezem magam azon a félreeső helyen. Az nem baj, ha látják, hogy méregetem a táncukat, csak útban ne legyek.
Kevesen vannak, de ígéretesnek tűnnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kellan Martin


avatar
Hozzászólások száma :
23
Join date :
2015. Aug. 08.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Kedd Okt. 13, 2015 9:20 pm

Szokásosan indult a mai itten napom. Felkeltem és elindultam szétnézni a városba. Kicsit jobban sikerült eltöltenem az időt, hisz a telefonomra pillantva már éppen itt volt az ideje vissza térni. Ma lesz tán valami közös táncolós óra, amin nem árt meg jelenni. Na igen. Én és a tánc. Hát megmondva az őszintét ez két különb világ. Nagyon messze áll tőlem, hisz aligha tudok valamit is. Jó azért a kettőt jobbra, kettőt balra dolog még megy, de nem hiszem, hogy itt ennyi is elég lesz. Vissza térve a szobámba neki láttam a kutatásnak hátha találok valami melegítőnadrág szerűt, vagy legalább is nem farmert. Azt se tudom, hogy nekem volt e ilyen ruha darabom. Világéletembe nem volt eddig szükség rá és a szűkebb, fekete farmerekkel azért csak jobban kijövök.
Nem is találtam még ehhez hasonlót sem így át mentem egy másik sráchoz, akitől kaptam is. Na igen. Én és az udvariasság. Ez...hát a tánc esete, de egyszer-kétszer még nekem se fog fájni. Ugyan a kezdés időpontjára már nem emlékszem, van egy olyan sejtésem, hogy inkább leszek utolsó, mint sem első. Na majd besomfordálok valahogy. Vagy is csak somfordáltam volna, ha lenének is annyian. Ugyan egy másik félórába telt mire meg találtam a termet és mivel, már ennyit szenvedtem nem volt kedvem vissza fordulni. Belépve mindössze csak 3 fiút egy lányt, a tanárnőt és egy... Na álljunk csak meg! Ki is ez? Vagy is na ő. Csak én voltam olyan vak,hogy eddig nem láttam még vagy ő tényleg új errefelé? Minden esetre egy fehér atlétába és egy fekete laza nadrágba érkezek meg. Ezt egyesek, hogy tudják viselni? Alig érzem,hogy fog valahol és minden egyes percben azon kapom magam, hogy azt lesem, hogy rajtam van e még? - Elnézést a késésért...- nyögöm be végül és 'gyorsan' meg állok a többiekhez közel, majd még egy pillantást veszek a fekete ingesre. Remélem azért nem pont a végére sikerült bejönnöm....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szer. Okt. 14, 2015 1:45 pm

*Jó érzés volt látni ahogy a fiatalság ráhangolódik a zenére, néha szívesen csináltam én is ilyet, ám mostanság nem igen van rá lehetőségem. Főleg mióta újra kinyitott a tábor. Ismét az ifjakra hangolódom rá, és amit év közben tapasztalok próbálom ilyenkor tovább adni. Még mindig kicsit aggaszt, hogy nem vagyunk sokan, de végtére is kis létszámú csoportnak jobb órát tartani, már épp nyitnám a számat, hogy újabb feladattal bombázzam őket, mikor egy magas jó vágású férfi lép be az ajtón. Hirtelen azt sem tudom ki az, de az arca ismerősnek hat, aztán persze bemutatkozik nekem pedig leesik a tantusz. Meglepett arckifejezésem hamar vált át mosolygósba.*
-Részemről az öröm Mr. Davies. Természetesen nem zavar, bár kissé kevesen vagyunk. Foglaljon helyet.*a kezdeti feszültségen hamar túl leszek, majd a fiatalok felé fordulok.*
-Had mutassam be nektek Ryan Davies urat, a szakma egyik nagyon kiváló ügynöke. Habár meg kell jegyezzem majdnem tökéletes karriert futott be táncosként is, ugyanakkor ez személyes lehet, ha érdekel valakit talán elmeséli a kis portfólióját. Nem olyan félelmetes ember, mint mutatja magát, de valószínű jobban kiszűri a legapróbb hibáitokat is, mint én. De a kritikát is építő jelleggel kell felfogni.*fejezem be végül a bemutatást, már a nyelvemen van a következő feladat, mikor újra félbe szakítanak. Nagy szemeket meresztek a későre, majd megrázom a fejem.*
-Szép jó reggelt uram. A jelenléti ívet megtalálja az asztalon, név, születési hely, idő, csoport, aláírás. Utána bemelegítés, majd a következő feladatot már csinálja a csoporttal.*hangom pillanatok alatt pattogós lesz, nem szeretem a pontatlanságot. Végül rápillantok a többiekre, rendezem az arcvonásaimat, majd a balett rúd felé intek.*
-Bizonyára mindenkinek mond valamit a "mérleg állás" fogalom, a balett rúd ebben segítség. Először telitalpon szeretném ha elvégeznétek a feladatot, öt percig szeretném ha tartanátok magatokat, majd emelkedjetek lábujjhegyre és úgy is öt percet. A légzésre figyeljetek oda, ez a gyakorlat az egyensúlyotok miatt kell. Sok sikert.*biccentek feléjük, azért nem egymás után hanem egyszerre csinálják, mert így jóval egyszerűbb meglátni ha valaki meginog.*

//Nos a feladat adott, vegyétek figyelembe hogy még fiatalok vagytok, legyetek reálisak, ne sikerüljön minden elsőre. A következő poszt szombaton fog felkerülni, addig tessék írni. Még kb. két hsz-re lehet számítani. Jó munkát!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silas Deveroux


avatar
Hozzászólások száma :
19
Join date :
2015. Jul. 31.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Pént. Okt. 16, 2015 1:01 pm

Figyelem, ahogy a többiek is táncolni kezdenek, és megnyugodva kicsit én is a zene ütemére moccanok, amikor jön még egy alak, egy fekete inges férfi. Ismerős az arca de nem jut eszembe honnan, csak amikor a tanárnő elmeséli hogy ki ő, és miért jött ide a táborba és elmosolyodom arra hogy híres táncos lenne, mert oké, de nekem aligha lenne vele közös hangom, noha azért a lelkem mélyén én is szeretnék egy szakmai elismerést bezsebelni, de há a fúziós hastánc világa eléggé kicsi és zárt, nem hiszem hogy ebben az ágazatban is olyan jártas lenne, így a mosolyom is lassan eltűnik, és a késő diákra pillantok, és köszönök neki is ha már hozzám közel áll meg. Nem ismerem de elég "rocker" arcnak tűnik, ami nem feltétlenül jelenti azt hogy az is. Ki tudja.
Aztán jön a következő feladat, ami nem tűnik olyan nehéznek, de a látszat most is csal. A mérlegállás egyensúlyt igényel, és nem olyan könnyű megtartani mint ahogy azt az ember elsőre gondolná, és távolabb megyek mindenkitől, és mezítlábra vetkőzöm, mivel ezt úgy a legegyszerűbb megcsinálni. A balett rúd mellé állok meg és még egy-két nyújtó mozdulatot elvégzek ahogy beállok lassan és elveszem a lábam a rúdtól hogy csak úgy álljak. Teli talpon még megy, mármint nem tökéletesen, és kisebb megingásokkal, de végül teljesítem az öt percet, viszont a második öt perc már kínzó. Lábujjhegyen nem megy olyan jól, és jóval nagyobb kilengéseket teszek mint az előbb, és valahol a negyedik perc környéken le kell tennem a lábam, hogy megtartsam az egyensúlyom. Aztán újra felemelem, de az már nem olyan, ez nehezebb feladat de nem panaszkodom, csak egyszerűen nem sikerül, és miután a második öt perc is lejár, kifújom magam, és pillantásom visszatéved Ryanre. Nem épp a legjobb belépő előtte, de hát...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Takeda Tsunetatsu


avatar
Hozzászólások száma :
13
Join date :
2015. Jul. 13.
Age :
25
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Pént. Okt. 16, 2015 11:13 pm


Just dance

What’s going on the floor?
Először kicsit feszélyez, mikor meghallom a feladatot, aztán azonban, miután túllépek első, lányos zavaromon, teljesen átadom magam a zenének és nem foglalkozom azzal, mit gondolhatnak rólam a többiek, vagy akár a tanárnő. Egyszerűen csak azt teszem, ami a feladat, táncolok, ahogy jól esik, ahogyan magától jön belőlem. Mást úgysem nagyon tehetnék, lévén előképzettségem nincs ilyen téren. Egészen bele is élem magam, mikor a katarzisomat megzavarja az ajtó nyílása. Egyből kiesek a magam diktálta ritmusból, megtorpanok, tekintetem a belépő férfira tapad, ahogy odasétál a tanárnőhöz és bemutatkozik. Fogalmam sincs, kicsoda, még a neve elhangzása után sem. Vajon honnan kellene ismernem? Aztán amikor a tanárnő röviden bemutatja őt, megértem. Szóval egy ügynök, valószínűleg táncos, vagy legalábbis a szakmához értő személy lehet. Tehát én, aki ebben a világban nem vagyok járatos, ezért nem ismerhettem. Így legalább, mivel sem a neve, sem a munkássága nem ismeretes előttem, nem is feszélyez különösebben a jelenléte. Én amúgy is énekes vagyok, csakúgy hobbiból jöttem ide lényegében.
Figyelmemet ekkor egy újabb ajtónyílás vonja el. Furának látom a belépő srácot. Mármint, valahogy ismerős, de mégse. Van rajta valami furcsa. Aztán rájövök, hogy a melegítőruha teszi. Láttam már ezt a srácot egy órán, ő is énekes, akárcsak én. Mindig különc rocker, vagy emós vagy tudom is én, milyen kategóriába sorolandó, de valami ilyesmi jellegű, elvont, különc benyomást kelt a talpig fekete öltözeteiben. Nekem legalábbis ez volt róla a benyomásom. Beszélni nem beszéltem eddig vele mondjuk. Annyiból mindenesetre jó, hogy már nem egyedül „bénázok” itt amatőrként. A tanárnő szigorúbb arcát veszi elő, érezhető belőle, hogy jól sejtettem az elején, valóban nem okos dolog újat húzni vele, elvárja a fegyelmet és a tiszteletet. Még szerencse, hogy nekem időben sikerült ideérnem és így nem indítottam eleve rossz ponttal nála. A srác ezek után beáll közénk és már hangzik is a következő feladat Helga szájából.
Ahogy meghallom, tényleg megkérdőjelezem, itt van-e a helyem. Ilyen feminin, balettos jellegű gyakorlattal én úgy be fogok égni, mint a ház. Hajlékony vagyok ugyan alapvetően és néha még gyúrni is elnézek, de messze nem lesz ehhez elég jó az ügyességem és az erőnlétem.
Ennek ellenére odalépek a balett rúdhoz az utasításnak megfelelően és én tényleg igyekszem felvenni a kért pózt. Láttam régen ilyesmit a lányoktól tornaórán, mikor az ajtóból lestük őket közép suliban, na de teljesen más dolog nézni és csinálni. De szó ne érje a ház elejét, senki nem mondhatja, hogy nem próbálkozom vele. Az más kérdés, hogy elég röhejesen festhetek. Néhány sikertelen próbálkozás után talán úgy ahogy sikerül felvennem egy a mérlegállásra emlékeztető pózt, de elképzelhető, hogy javítgatásra szorul Helga által, már amennyiben bele kíván szólni a gyakorlat helyes végrehajtásába.
Amikor viszont arra kerül a sor, hogy lábujjhegyen tartsam meg ugyanezt, ott végleg csődöt mondok. Becsületemre legyen mondva, tényleg többször megpróbálom, de rendre kudarcba fulladnak a próbálkozásaim, képtelen vagyok kitartani. Végül lemondóan felsóhajtok és leteszem mindkét lábam a talajra a rúd mellett állva.
- Hát, ez van, balett-művész már biztosan sosem leszek – mormogom mintegy csakúgy magamnak, de elképzelhető, hogy a közelemben állók meghallották a kis fanyar, lemondó megjegyzésemet.
Tánc óra egy az egyben

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kellan Martin


avatar
Hozzászólások száma :
23
Join date :
2015. Aug. 08.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szomb. Okt. 17, 2015 10:22 pm

Jól sejtettem a dolgokat a késéssel kapcsolatban, viszont legalább én eljöttem. Igaz még mindig nem tudom, hogy hogy vettem rá magam erre az egészre. Kb. annyira értek én ehhez a műfajhoz, mint egy teknős a focihoz. Na, de ha már itt vagyunk, akkor próbálkozzunk is. Úgy tettem, ahogy a tanárnő kérte. Először oda vonulok a jelenlétihez és igyekeztem a legszebb (magyarán a legkiolvashatóbb) betűimet oda biggyeszteni: Kellan Martin, New York,1996.04.24, énekes, KelM.
Majd már nyújtok is befele, hogy azért én se maradjak ki a dolgokból. A többiekhez beállva csak biccentek egyet nekik, majd el is kezdek gondolkozni, hogy én ezt a feladatot, hogy is fogom meg csinálni. Minden esetre neki rugaszkodok a rúd segítségével és nagy nehezen, de kibírom azt az öt percet, ugyan párszor bele, bele dőlök és már én azt nézem mikor esek pofára, mire végül az utolsó egy percben, sikerül is egyenesen megállnom. Na és akkor most jönne az, hogy ugyan ez lábujjhegyen. Na aha, igen. Mi vagyok én? Balettos, hogy ezt, meg kell tudjam csinálni? De azért, hogy lássák, hogy próbálkozok, óvatosan fel emelkedek, de ezzel majd nem pofára is esek. Így ezt inkább meg is hagyom a többieknek. Addig alaposabban körbe szemlélem a jelenlévőket. Természetesen ismerem őket. Már látásból. És ha jól tudom, akkor a cofos valami hastánc szerűségben van otthon. A másik srác meg talán énekes, ha jól emlékszem legalább is, mintha láttam volna ének órákon. A csajról, meg a fekete ingesről viszont fogalmam sincs, hogy mi a helyzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blair C. de Molay


avatar
Hozzászólások száma :
121
Join date :
2015. Jul. 26.
Age :
21
Tartózkodási hely :
A lépcső alatti gardróbban
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Hétf. Okt. 19, 2015 11:43 am

*Sosem gondoltam volna, hogy lehet ez megerőltető a számomra. A rögtönzött táncban ugyanis megzavarnak minket, még a tanárnő sem számít rá, lerí az arcáról. Egy pillanatra felvonom a szemöldököm, majd érdeklődve hallgatom Helga rövidebb bemutatóját.*
-Szóval ön osztogatja ki a "behívó leveleket" a táborban?! Vagy ez egy új pozíció és az elődje lepett meg a nyár elején?*ha már senki sem szól a férfihez, én azért szeretném tudni mi a helyzet. Míg a tanárnő kiosztja a feladatot addig talán a választ is megkapom és ahogy bemelegít a késő humanoid létforma is a balett rúdhoz sétálunk. A sima mérlegállás még megy a rúd nélkül is, könyvet is írhatnék ebben az állapotban annyira el tudok lazulni. Öt perc csukott szemmel, gyerekjáték. Ezt még a tesi órán is belém nevelték, az egyensúly pedig nagyon fontos a tánchoz, de csak a szívvel és a lélekkel együtt. Ha a háromból egy is hiányzik már a motiváció is kevés. A következő lépéshez beakasztom a kinyújtott lábam a rúdhoz és úgy tolom fel magam lábujjhegyre. Először megingok, még a kezem is gyorsan előre mozdul nehogy pofára boruljak, ezt ritkán gyakorlom, mert szinte sosincs szükségem a lépéseknél hozzá, most viszont a tanárnő kéri, tehát ideje összekapni magam. Leteszem a sarkam, körbepillantok, mindenkinek megnehezítette a dolgát a kevés talpfelület használata. Újra beállok és lassan de biztosabban mint az előbb feltolom magam újra. Az ujjaim megroppannak ahogy a súlyom teljesen rájuk nehezedik, még a szemem is kipattan egy pillanatra, majd ahogy megtalálom az egyensúlyom biztosan állom végig az öt percet, majd ahogy végül lekerül a lábam a földre lerázom az izmaimat. Azért ezt így hirtelenjében soknak éreztem. Főleg hogy "kezdők" is vannak közöttünk.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ryan Davies


avatar
Hozzászólások száma :
10
Join date :
2015. Sep. 22.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Kedd Okt. 20, 2015 8:21 pm

Mielőtt elhelyezném magam, Helga természetesen bemutat a diákságnak. Egy kicsit hosszú az összefoglalója és lenne is mit beleszólnom, de inkább egy halk morgásba fojtom a mondanivalóm. Már épp fordulnék meg, hogy célba vegyem az egyik széket, amikor egy fiatal női hang szólít meg. Visszapillantok a fiatalokra és tekintetemmel megkeresem a lányt, akinek legfontosabb kérdése, hogy ki hívta őt be ide. Felmérem a lányt, majd megköszörülöm a torkom, mielőtt belekezdek a válaszomba.
-Nekem szerencsére semmi közöm ahhoz a szörnyű papírmunkához, Kishölgy. Meg persze, ha rám várna ez a feladat, akkor biztosan nem telne meg így a tábor. -talán tudnék még mit hozzáfűzni a dologhoz, de inkább csak egy félmosolyt erőltetek az arcomra, majd leülök, hogy ne tartsam fel tovább az órát.
A későről igyekszem nem tudomást venni. Gyűlölöm a késést. Az óra folytatódik, s én csak figyelek. Az alapvető mozgásukból, egy-egy mozdulatukból és persze a mérlegállásos feladatból már nagyjából le tudom következtetni, hogy ki az akivel érdemes lehet itt foglalkoznom. Egyértelműen az a kígyómozgású srác, aki bő gatyát és testhez tapadó felsőt visel, vele érdemes lehet valamit kezdeni. Rajta fogom tartani a szemem.
Rajta kívül még a Kishölgyről tudom elképzelni, hogy ki lehetne faragni, de sok lenne vele a munka és nem tudom érdemes-e belevágni. Őt sem fogom elkerülni és hamar kiderül mi rejtőzik igazán legbelül benne.
A mérlegállásnál többen szenvednek, tökéletesen senkinek nem sikerül. Elhúzom a szám, kezeimmel megdörgölöm a szemeim. Az egyensúly igencsak fontos dolog és nem csak a balettosoknak szükséges. Kitartást és erőt igényel. Hát hogy néz az ki, ha egy végösszeállásnál valaki meginog vagy ne adj isten elesik? Áh, ez felháborító.
Felállok, hogy közelebb lépjek a gyerekekhez, de aztán mégsem teszek meg egy lépést sem. Megvárom a tanárnő következő feladatát, aztán majd beszélek a két táncos tanonccal, ha addig nem gondolom meg magam.
A srácot az egyedisége miatt érdemes lehet belerakni egy csapatba, de egy ember nem elég és még látnom kéne rendesen táncolni. Hmm, majd kitalálom mi legyen, hiszen van időm. A lánynak még meg kell győznie, hogy tényleg érdemes lesz rá figyelnem.
Már nem ülök vissza a "sarokba", inkább állva figyelem tovább az eseményeket nekitámaszkodva a falnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Csüt. Okt. 22, 2015 9:04 am

*Ahogy megjelent Ryan, a srácokat mintha elvágták volna. Egy egyszerű feladatot sem voltak képesek végrehajtani. Csalódottan rázom meg a fejem végül ahogy nézem a próbálkozásaikat. Nagyot sóhajtok és mindegyik diák mellé odalépek egyszer, hogy kicsit segítsek, hol a térdénél érintem meg, mert ha jobban kinyújtja biztosabb pont, vagy a kezét húzom előrébb, mert nem repülni kell megtanulni. Legszívesebben sírva fakadnék, még a táncosok is bénáznak, hogy lehet így bármibe is belefogni??? Ahogy végeznek a kétszer öt perccel, mindegyik fiatal szemébe belenézek.*
-Azt remélem mondanom sem kell, hogy ez amit most mutattatok siralmas volt. Az egyensúly a tánc alappillére. Illetve az egész életnek, az hogy becsiccsentve imbolyogsz még semmit sem jelent, nem esel el ha van egyensúlyod. Azt hiszem többet kellene gyakorolni mindenkinek, egyesével és együtt is. Fáj értetek a szívem, de nem tudom hogyan jöhettetek a táborba és mi alapján szűrtek ki benneteket a legjobbak közé.*szemrehányást teszek, ami igazából jogos, nem értem hogy lehetnek ők a legjobbak, ha fél lábon képtelenek megállni. Így egy egyszerű pörgést képtelenek helyesen elvégezni.*
-Rendben, a következő már inkább házinak számít. Szeretném ha a következő óráig készítenétek egy videónaplót a felkészüléssel. Mindenki visszamegy az alapokhoz. Helyes légzés, egyensúly, végül mindenkitől egy tökéletes piruettet szeretnék látni mikor legközelebb találkozunk. Ha esetleg túl keménynek tűntem volna, ez egy tábor, de ára van hogy itt lehettek. Mindenkinek az álma hogy híres legyen, akkor legyen tökéletes!*fejezem be ezzel a mondandómat, végül Ryan-re pillantok.*
-Nem tudom, hogy volna-e egy-két tanács amivel ellátnád a fiatalságot, én már csak annyit fűznék hozzá, hogy ha lepihentettétek az izmaitokat, távozhattok, akinek kell segítség megtalál este nyolcig minden nap. Ugyanakkor a következő órára melegítő nadrágot hozzatok!*hagyom, hogy az ügynök kibontakozzon a terem végébe vonulok és nyújtani kezdek. Már előre látom magam előtt, hogy a következő órán vér fog folyni.*

//A következő alkalomnál csapatmunka lesz majd, az időpontot egy héttel előtte hirdetni fogom. A "videónaplót" a következőképpen kéretik megcsinálni: A napló részben létrehoztok magatoknak egy naplót (akinek még nincs) és 1-1 bejegyzést írtok -Videónapló néven- hogy éppen mit hogyan gyakoroltok (ezt mindenkinél figyelemmel kísérem majd). Sok sikert és köszönöm a részvételt, egy elvonulós posztot majd azért tessék még írni.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silas Deveroux


avatar
Hozzászólások száma :
19
Join date :
2015. Jul. 31.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szer. Okt. 28, 2015 8:11 pm

Ahogy megjelenik Ryan, kicsit mintha mindenki kiesne a megszokott hétköznapokból, és még nekem sem megy az egyensúly gyakorlat, amikor pedig alapjáraton jó vagyok benne hiszen a hastánchoz azért kell, igaz nem annyira, mint mondjuk egy hip-hophoz, viszont a lehordó beszéde egyáltalán nem tetszik, főleg a hangneme ahogy mondja. Lehet hogy hozhattunk volna jobb formát is, de nem hiszem hogy mindenki ok nélkül került volna ide, ebben nincs igaza, de mindenesetre bölcsen hallgatok. Nem kívánok összevitatkozni vele, mert tudom hogy abban amit csinálok igenis jó vagyok, egy egyensúly gyakorlat még nem dönthet arról hogy milyenek a képességeim. Egyik lábamról a másikra helyezem a testsúlyom, ami nálam a nyugtalanság jele, azért nem esett túl jól ez a kritika, pláne... ehh mindegy, majd többet gyakorlok, de a következő órát biztosan kihagyom az életemből. Követem inkább a gyakorlatokat, amiket az otthoni tanárom írt elő, hogy el ne felejtsem csinálni itt a táborban.
A házi feladat megkapása után az ügynökre emelem a tekintetem, hogy kíván-e még inkább lehordani minket, vagy mehetünk tovább a dolgunkra. Lemegyek lassan spárgába, és nyújtok egy sort, mint egy levezetésként, hiszen fontos része az edzésnek a megfelelő lezárás, és ahogy kilazultam és elönt a kellemes fáradtság, fel is kelek hogy elmenjek.
- Köszönjük az órát. Viszontlátásra - búcsúzom, halkan de udvariasan, mert nem számít milyen volt a megjegyzése, attól még tanár, és idősebb nálunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kellan Martin


avatar
Hozzászólások száma :
23
Join date :
2015. Aug. 08.
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szer. Okt. 28, 2015 9:44 pm

Nem elég, hogy alig voltunk, de még a gyakorlatot sem sikerült tökéletesen végre hajtanunk. Amit meg is említ a tanárnő. Tény, hogy nem voltunk ügyesek, de azért túlzásnak tartom azt amit mond. Aláírom, hogy kell az egyensúly meg minden, de azért ne egy feladat miatt legyünk már letolva könyörgöm. Jó, mondjuk kicsit meglepő volt, hogy nem csak én bénáztam, hanem a többiek is, mert hát, na. Ők táncosok, vagy jobban konyítanak ehhez. Viszont nekem semmi érzékem hozzá. Annyi a szerencsém, hogy legalább én olyan műfajba éneklek, ahová nagyon nem is kell ez a tánctudás. De azért próbálkoztam ahogy a többiek is. És ezt kéne figyelembe venni, nem pedig azt, hogy csillagos ötösre vagy hatosra tudjuk. De nem állok le vitázni, hisz most azon vagyok, hogy híres legyek. A hangommal és ne pedig a vitáimmal. Azzal, majd később is rá érek. Így most csak karba tett kézzel figyelek és próbálok veszteg maradni. Ám még nincs vége a szenvedésnek, hisz házit is kapunk. -Na igen, ha ennyi még nem lett volna elég.-Ám nem bánnom. Legyen akkor. Úgy is kéne már valamit meg mutatnom a zenélésen kívül is.
A fekete ingesre emelem a tekintetem várva,hogy mehetünk végre vagy esetlég még egyszer, esetleg más szavakkal kívánja e lehordani a gyakorlatunkat. Mikor már végeztünk, neki látok nyújtani, hisz ezt még én is tudom,hogy nem árt.
-Köszönjük az órát. További szép napot! - bököm oda, majd távozom is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Takeda Tsunetatsu


avatar
Hozzászólások száma :
13
Join date :
2015. Jul. 13.
Age :
25
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   Szomb. Nov. 21, 2015 3:48 pm


Just dance

What’s going on the floor?
Való igaz, ez az egyensúlyos dolog nem ment nekem valami jól, de ahogy Helga odalép mindenkihez és javítgatja a tartást, úgy látom, a többieknek sem. Viszont ahogy utána az ügynök pöffeszkedőn megszólal, majd még a tanárnő is rátesz egy lapáttal, az sehogy sem tetszik. Szakbarbárnak tartom a megnyilvánulásaikat. Persze, tudom, ez egy kemény tábor, nem nyaralgatni jöttünk csak ide, de mivel én ezt nem főtárgyként űzöm, nem is a tánctudásom miatt vagyok itt, nem tartom egészen jogosnak a kritikát. Végtére is én próbálkoztam és teljesen pozitívan, érdeklődéssel álltam hozzá ehhez az egészhez. Bírom én a kritikát, de ez most eléggé elveszi a kedvem. Kíváncsi lennék, a „kivételes tehetségeket hoznék csak ide” ügynök, vagy akár a tanárnő milyen teljesítményt nyújtana egy énekórán. Össznépi táncóráról volt szó, persze, de ez nem azt jelenti véleményem szerint, hogy ugyanazt kellene elvárnia tőlünk is, mint tőlük. De ez persze csak az én véleményem, amit nyilván senki nem kérdezett, fölöslegesen meg nem akarok vitázni, elégedetlenségem alighanem így is kiül az arcomra, szavak nélkül is.
És akkor még házit is kapunk… Remek. Ráadásul milyet… Én meg a piruett… Ha beleőszülök se leszek képes ilyesmire. Annyira nem is vágyom rá. De lehet azért nekiveselkedem majd, ha sikerül lehiggadnom és túltennem magam az igazságtalan hegyi beszédek okozta kellemetlen szájízen. Remélem, az ügynököcskénk nem akarja tovább feszíteni a húrt, mert a tanárnő szidalmait még lenyeltem, mert mégiscsak tanár, de az övét már nem biztos, hogy szó nélkül tudnám tolerálni. A balhé meg nem hiányozna igazából. De hát nem mindig tudom türtőztetni magam, ha felidegesítenek, én már csak ilyen vagyok.
Mindenesetre, ha malőr nélkül zajlanak az utolsó percek az órából, lenyújtok, majd az ajtó felé indulok.
- Viszontlátásra! Sziasztok! – köszönök el a még teremben lévőktől, valamint velem egyszerre távozóktól, hogy a szobám felé vegyem utamat, ahol lezuhanyozhatok ez után a kis mozgás után. Mire elhagyom a termek szakaszát, szinte már el is felejtem előbbi dühömet, gondolataim már az esti tábori buli körül forognak. Ott remélhetőleg nagyobb élvezetet fog nyújtani a táncikálás egy lényegesen kellemesebb társasággal.
Tánc óra egy az egyben

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Tánc óra egy az egyben   

Vissza az elejére Go down
 

Tánc óra egy az egyben

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: A napfényes Napa város :: A Tábor és könyéke :: Termek-