HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Pletyka rovat
Kattints és sztorizgass:

Aisha Blogja

Statisztika
Nők
12
Férfiak
19
Énekesek
6
Táncosok
5
Zenészek
4
Művészek
3
Sportolók
2
Tanárok
3
Alkalmazottak
3
Városiak
3
Ügynökök
1
Színészek
0

Csacsogda

Fb csoport
Facebook csoport

Latest topics
» the city that never sleeps
 
Vendég Pént. Jan. 29, 2016 5:59 am

» Skulduggery
 
Vendég Hétf. Jan. 18, 2016 7:48 pm

» Énekóra - April && Gavriel
 April Catliff
Csüt. Dec. 31, 2015 3:49 pm

» Heaven & Asa
 Heaven Bells
Pént. Dec. 11, 2015 10:30 pm

» April - Kenny
 April Catliff
Vas. Dec. 06, 2015 2:39 pm

» Damon Glenn
 Blair C. de Molay
Szer. Nov. 25, 2015 3:33 pm


Top posting users this month

Share | 
 

 Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Charlotte Blanc-Dupin


avatar
Hozzászólások száma :
36
Join date :
2015. Jun. 20.
Age :
26
Tartózkodási hely :
Summer Camp, Napa városa
TémanyitásTárgy: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Hétf. Júl. 27, 2015 4:42 pm

~ Follow the rhythm ~ ©


Ajj, ez nem igaz... Hova tehettem? Nem sokára ott kéne lennem, és még sehogy sem állok! Hogy a franc esne belé!
Na jó, mély levegő... Hol láttam utoljára? A szekrényben, miután kipakoltam a bőröndből. Ott viszont nincs. Akkor viszont... Ch, csak ott lehet, máshol hol lenne? Csak jobban körül kéne...
És megvan! Épp, hogy nem verte ki a szemem az egyik kedvelt táncruhám, amit az első órára fel is szeretnék venni. Fekete, hosszú szoknya, aminek övéből láncok lógnak, és egy ugyanilyen színű, szintén láncos top. Sokszor megnéznek, amikor ezekben a ruhákban szaladgálok, mert olyan, mintha felül csak melltartó lenne rajtam, pedig ez egy normál felső, mármint... Hastáncos mértékben az. Most is érzem magamon pár fiú tekintetét, ahogy a táncterem felé sietek, de nem törődök vele. Azért van a két szép szemük, hogy használják is. Ráadásul még épp időben vagyok, nem fogok elkésni, juhé!
Régóta vártam már ezt a pillanatot. Mindig szerettem új dolgokat tanulni, és talán ez a tábor nyújthat nekem néhány olyan dolgot, ami nélkül nem lenne érdemes tánc karrierbe kezdenem. Habár nem tudom mennyien vannak itt rajtam kívül olyanok, akik a hastánc iránt érdeklődnek. Főleg street dance-eseket és balerinákat láttam, mást még nem nagyon. Minden esetre remélem, hogy nem fogok nagyon kilógni. Hastáncosok között is csodabogár vagyok, hiszen nem mindig a hagyományos zenékre találok ki koreográfiákat, de hát Istenem, nem vagyunk egyformák, még egy hasonló ízlésű közösségben sem.
Minden esetre, szerintem tudni fogok alkalmazkodni, ha netán olyan helyzet állna fel, így nem lesz baj. Nem lesz baj, nyugi... A párizsi tánciskolás fellépéseim előtt is mindig így nyugtattam magam, pedig most nincs is szó ilyesmiről, csak órára megyek. Akkor miért vagyok még is lámpalázas? Eh, majd elmúlik.
Ekkor azonban furcsa érzés fog el, mert egy teremtett lelket nem látok magamon kívül, zenét se hallok, se semmit. Hmm, lehet rossz helyen járok? De hát úgy emlékszem erre vannak a termek, és itt is vannak, de...
Benyitok kicsit tétovázva az egyik helyiségbe, ahol is egy szőke hajú nőt pillantok meg. Nem lehet nálam sokkal idősebb.
- Üdv! Elnézést, itt lesz a táncóra?
Remélem igen, mert ha nem, akkor elkéstem, és mehetek a konyhára mosogatni büntetésből, vagy ilyesmi. Utálok mosogatni...


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Hétf. Júl. 27, 2015 5:09 pm

A mai reggel épp ugyan olyan, mint az össze többi, fel kell kelni, le kell nyomni magamba azt az erős feketét, a szendvicset is jól megy kell rágni... Jesszus már ennyi az idő? Én meg órát tartanék. Lélekszakadva indulok meg a termek felé és még így is jó negyed órával előbb érek be, mint kellene, szerencsém, hogy nincs még bent senki, így van időm bemelegíteni. Egyszerű melegítő és sport melltartó van rajtam, ez a legkényelmesebb összeállítás. Lassan kezdtem nyújtani, majd egy-két spárga után a balerinák nyújtó rúdjaihoz indultam, elég magasra állítottam, hogy minden izmom megdolgoztathassam, épp a magnóval bíbelődtem mikor lágy hangocska szállt át a termen.
-Üdvözöllek, persze hogy itt lesz, de mint látom nagyon sok embert nem érdekel.-mondom kissé csüggedten, majd ahogy megfordulok és végig pillantok a lánykán elismerően bólintok. Igazából nem tudom meddig kéne még várnom, de azonnal megkezdődik az óra, így intek a kis hollónak, hogy lépjen beljebb és helyezze magát kényelembe.
-Mesélj egy kicsit magadról, hogy melyik az a stílus amit igazán szeretsz a hastáncon kívül. Még van pár percünk hátha befutnak az érdeklődők.-mosolygok a lányra, majd lassú zenét indítok el, kíváncsian várom, hogy mit vált ki belőle.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Charlotte Blanc-Dupin


avatar
Hozzászólások száma :
36
Join date :
2015. Jun. 20.
Age :
26
Tartózkodási hely :
Summer Camp, Napa városa
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Hétf. Júl. 27, 2015 6:12 pm

~ Follow the rhythm ~ ©


És nem kell mosogatnom. Hál' Istennek! Nagy kő esik le a szívemről, ami talán meg is látszik rajtam, s a Tánctanárnő invitálására beljebb is lépek.
- Hogyhogy nincs annyi érdeklődő? Pedig olyan korán sincs az óra, hogy ne lehessen felkelni.
Valamiért ez az első, ami a fejembe ötlik, hogy a tábor fele szeret hétalvó lenni a nyári szünet alatt, és minél később felkelni. Pedig tényleg nem nagy dolog nyolckor kipattanni az ágyból és itt lenni kilencre. Vagy... Lehet csak én gondolom így?
A bólintását hirtelen nem tudom hova tenni, de az öltözetemnek szól, az biztos. Leülök nem messze a magnótól törökülésben, és a Tanárnő minden szavára figyelek. Magam is elmosolyodom, majd el is gondolkodom, hogy mit válaszoljak. A zenei aláfestés tetszik, szinte rögtön mozdulok is rá, bár nem olyan látványosan. Csak finoman dülöngélek annak lassú ütemére, mondhatni ösztönösen.
- Hát... Igazából a hastánc az, ami a legközelebb áll hozzám, de kislányként ír szteppet, balettot és latin táncokat is tanultam. Kerestem az utam a táncparketten, míg végül a hastáncnál kötöttem ki. Úgy néz ki ezt fogom állandósítani.
Szemeim csillognak, ahogy mesélek, s közben az ajtó irányába kapom a fejem, mert léptek zaját vélem felfedezni abból az irányból. De nem nyit be senki, így hát visszafordulok.
- A nevelő szüleim is táncosok voltak, cha-cha-cha, samba, tangó, főleg ilyesmikkel léptek fel szinte minden hétvégén, olykor még hétköznap is. Mivel látták, hogy nekem is van érzékem ehhez, ezért szerették volna, ha belőlem is versenytáncos lesz, de... Nem így alakult a dolog, elvégre... A lányuk vagyok, de nem az ő vérük.
Mosolyom halványul kicsit, de nem veszik ki belőlem az izgatottság, csupán néhány emlék jut eszembe, ahogy veszekedünk otthon, ennyi. Lehet a zene is közrejátszik ebben? Ki tudja, inkább témát váltok.
- És mit fogunk ma csinálni, ha a többiek is megérkeztek?


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Kedd Júl. 28, 2015 8:41 am

Örültem, hogy legalább egy diákom eljött az órára, az oké, hogy én is majdnem késtem, de azért... Nem én akarok befutott híresség lenni azt hiszem. Minden esetre a kis hollónak nagyon is örültem. Furcsálltam a megjelenését de persze egyből tudtam, hogy milyen táncot honorál inkább. Ám azért érdekel, hogy másban is esetleg jeleskedhet-e, így persze rá is kérdezek, igazam is van, ahogy meséli kisebbként több dolgot is tanult, újabb elismerő bólintással jelzem, hogy megfelelt a kérdésemnek. Apró mosoly játszik ajkamon mikor megmozdul a zene ütemére, persze nem feltűnően, avatatlan szem így is azt hihetné, hogy csak úgy elvan magában a lány, persze én is kiélvezem a lágy dallamokat, így már lépést lépés követ, új koreográfiát akarok összeállítani nyár végére a közös táncra, de persze még nagyon az elején járunk.
-Nos örülök, hogy ennyi mindenben jártas vagy, annak még jobban örülnék ha valamennyit még tudnád is alkalmazni. A hastánc remek választás, pont olyan különleges mint te. De ugye azzal tisztában vagy, hogy a balett nagyon ok tánc alapja?!-kérdezek rá, bár biztosra veszem, hogy csak megerősít ebben, kérdésére csak jót mosolygok, hiszen rajtunk kívül még senki sincs a teremben, így kissé kezd elmenni a kedvem az egésztől.
-Fel akartam mérni, hogy ki mennyire jó vagy épp nem jó valamiben, amin javítani kellene, de mint látom most egyedül tőled kérhetem ezt.-mosolygok rá végül majd egy kicsit pörgősebb számra kapcsolok át. Kíváncsian várom, hogy a lányka mivel fog előállni, rögtönzött táncot szeretnék nem betanultat, annak semmi értelme.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Charlotte Blanc-Dupin


avatar
Hozzászólások száma :
36
Join date :
2015. Jun. 20.
Age :
26
Tartózkodási hely :
Summer Camp, Napa városa
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Vas. Aug. 09, 2015 2:28 pm

~ Follow the rhythm ~ ©


Furcsállom, hogy csak én jöttem el a táncórára. Pedig azt hittem, hogy csak úgy tolongani fog a sok hip-hop, latin, meg mindenféle más táncos, erre csak én vagyok itt, ráadásul mint hastáncos, nem pedig a modern vonulatok követője, aki híres énekes mögött akar táncolni, vagy ilyesmi. Hát, remélem velem is tud majd mit kezdeni a Tanárnő, és talán mások is befutnak majd.
Úgy látom kedvére van a mesém. Mosolyára mosollyal válaszolok.
- Igyekszem minél eredményesebben felhasználni a tudásom.
Hogy különlegesnek tart, mint a hastáncot, ismét csak elmosolyodom. Mindig is szerényen fogadtam az ilyen dicséreteket, sose szálltam el magamtól. Mindig van hova fejlődni, sose lesz tökéletes semmi sem.
- Igen, természetesen. A hastáncban is van olyan lépés, ami sokakat a balettra emlékeztet, elvégre ez is egy mesterségesen létrehozott tánc, vannak benne hasonló elemek.
Bár a balettórákat nem szerettem annyira. A sok francia úrilánynak nem tetszett, hogy árva kislány került közéjük, ezért szerettek piszkálódni ahelyett, hogy normálisan együttműködtek volna legalább. Mindegy, rég volt már.
- Értem. Lehet lassan ideérnek...
És ekkor másik zeneszám indul, s realizálódik bennem, hogy nekem most tulajdonképpen meg kéne mutatnom, hogy mit tudok így hirtelenjében improvizálni. Ki is ül a felismerés az arcomra, de rögtön pattanok is, szerencsére ismerem ezt a számot, és azt hiszem menni fog a dolog. Remélem Miss Smith-nek is tetszeni fog. Azt hiszem így hívják... Igen. Helga Smith, már emlékszem a papirosról. Halovány mosoly kíséretében neki is kezdek, mozdulatot mozdulat követ, és teljesen átadom magam az érzésnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Hétf. Aug. 10, 2015 1:23 pm

Elhallgatom a lány meséjét még el is mosolyodom rajta, majd ahogy vált a magnó diákom már mozdul is rá. Egy ideig csak figyelem, a szám közepétől pedig beállok én is. Tetszik ahogy mozog a kis holló, persze még van mit fejlődnie, ámbár nem rossz. Amikor a csípője moccan még nem magabiztos de nyár végére ki lehet küszöbölni. Mikor elhalkul a zene mosolyogva állok és tapsolom meg a lányt.
-Gratulálok, ügyes vagy, bár még vannak dolgok amik nem túl fényesek, de alakul az. A csípőd még nem túl biztos, de kiküszöbölheted ha gondolod. Az egyensúlyod tökéletes és többet dolgozz a kezeddel, sokat segít.-magyarázom lassan miközben megmutatom hogyan lehet összehangolni a csípő és a kézmozdulatokat még jobban.
-Ha szeretnéd a következő órán foglalkozhatunk ezzel, most viszont szeretném ha az egyensúlyodra fordítanánk egy pici figyelmet.-bólintok picit hogy nyomatékosítsam a dolgokat, majd a balett rudak felé mutatok.
-Melegíts be és mondom a többit.-mosolygok rá miközben átveszem a cipőmet hogy kényelmesebben érezzem magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Charlotte Blanc-Dupin


avatar
Hozzászólások száma :
36
Join date :
2015. Jun. 20.
Age :
26
Tartózkodási hely :
Summer Camp, Napa városa
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Pént. Aug. 21, 2015 2:40 pm

~ Follow the rhythm ~ ©


Szerencsére nem vagyok az a fajta, akit zavar mások vizslató tekintete. A zene hullámai teljesen maguk alá temetnek, így inkább arra koncentrálok, nem pedig idegeskedem azon, hogy minden mozdulatom értő szemek figyelik. Mikor a Tanárnő is becsatlakozik, lopva az ő lépéseit is vetek pár pillantást, kíváncsi vagyok, hogy ő milyen koreográfiát improvizál.
A dal végén megtapsol, s bevallom jól esik ez a gesztus, ezért mosolyogva pukedlizek is, ezek szerint nem voltam annyira béna... És már mondja is min kell javítanom.
- Hmm, értem. Szóval csípő és karok, rendben, legközelebb jobban odafigyelek majd.
Azt hittem a csípőmmel nincs probléma hastáncos révén, de én is emberből vagyok, tévedhetek. Na, ha megyek gyakorolni következő alkalommal, akkor kigyakorlom majd, hogy magabiztosabbak legyenek a csípőmozdulataim is. És persze megpróbálok több kargyakorlatot is belevinni.
Gondolataimból Miss Smith hangja ráz föl, melyekre biccentek. Ezek szerint számíthatok majd a segítségére, aminek nagyon örülök, s közben tekintetem a balettrudak felé vándorol.
- Rendben.
Ennyivel válaszolok a következő feladat hallatán, odasétálok a kijelölt helyre, és különböző nyújtó és egyéb gyakorlatokkal átmozgatom minden izmom. Kíváncsi vagyok miképpen fogjuk tesztelni az egyensúlyom.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helga Smith


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jul. 27.
TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   Szer. Szept. 09, 2015 11:00 am

Figyelem ahogy Charlotte bemelegít, kedves mosollyal biztatom és ahogy a lábamra kerül a saját balettcipőm úgy állok be én is hozzá, nyújtok és lazítok, majd jobb lábammal kitámasztom magam a balett rúdnál a ballal lábujjhegyre állok, karjaimat oldalra nyújtom majd a fejemet felemelem és ránézek a lányra, jelezve hogy utánozzon. Percek múlva kiakasztom a jobb lábam és Charlotte felé fordulok, leteszem a lábam majd kacsintok.
-Remeg a lábad. Ereszkedj vissza telitalpra majd kezd újra. Az egyensúlyod akkor lesz perfekt ha már nem kell a rúd és meg tudsz fordulni. Gyakorolj csak. Ha gondolod addig előkészítünk egy edzéstervet.-magyarázom neki majd újra lazítani kezdek. Végül a teremben lévő hűtőből előveszek két palack ásványvizet.
-Gyere pihenj meg, igyál egy kortyot, aztán ha úgy érzed akkor vissza a rúdhoz és 10 percig tartsd ki magad. Addig keresek egy papírt és megpróbáljuk összeírni, hogy mi lenne számodra a kedvező.-mosolygok rá és a tollat már a fülem mögé tűzöm ahogy kinyitom az én palackomat, hogy ihassak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë   

Vissza az elejére Go down
 

Táncóra... Vagy valami ilyesmi ~ Miss Smith & Lottë

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Thomas & Leslie - I missed you

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: A napfényes Napa város :: A Tábor és könyéke :: Termek-