HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Pletyka rovat
Kattints és sztorizgass:

Aisha Blogja

Statisztika
Nők
12
Férfiak
19
Énekesek
6
Táncosok
5
Zenészek
4
Művészek
3
Sportolók
2
Tanárok
3
Alkalmazottak
3
Városiak
3
Ügynökök
1
Színészek
0

Csacsogda

Fb csoport
Facebook csoport

Latest topics
» the city that never sleeps
 
Vendég Pént. Jan. 29, 2016 5:59 am

» Skulduggery
 
Vendég Hétf. Jan. 18, 2016 7:48 pm

» Énekóra - April && Gavriel
 April Catliff
Csüt. Dec. 31, 2015 3:49 pm

» Heaven & Asa
 Heaven Bells
Pént. Dec. 11, 2015 10:30 pm

» April - Kenny
 April Catliff
Vas. Dec. 06, 2015 2:39 pm

» Damon Glenn
 Blair C. de Molay
Szer. Nov. 25, 2015 3:33 pm


Top posting users this month

Share | 
 

 Rose doktornő & Emily

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Emily Corvino


avatar
Hozzászólások száma :
64
Join date :
2015. Jul. 05.
Age :
22
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Rose doktornő & Emily   Vas. Júl. 12, 2015 9:38 pm

Megint hajnali 6 óra. Miért kelek fel állandóan, amikor csak 8-kor van az ébresztő? Végülis tök mindegy, mivel amióta itt vagyok mindig korán kelek, és egy órát azzal töltök, hogy nézem a plafont. A szobatársam sose kel fel semmire sem, ha bomba robbana fel mellette, akkor is aludna tovább. Ezért is szeretem, viszont amikor még nem ismertem eléggé, nindzsa módra jártam a szobám. Még a kiskanalamat se mertem belerakni a bögrémbe, mert féltem, hogy felébred rá. De egyszer - reggel hajnali 6-kor - ki kellett vennem egy atlétát a szekrényemből, és az persze, hogy a legutolsó volt. Nem is lett volna vele gond, ha eegyszerűen kicsúsztatom. Csak annyi bibi volt az egészben, hogy amikor húztam a felsőt, jött a többi is, és én okos a pólók tetejére raktam az ékszeresdobozt. De térjünk vissza az alsó atlétára. Nah, miközben húztam, jött vele a többi is, és persze, hogy a fejemre borult az egész, olyan nagy zajt csaptam, hogy becsuktam a szemem, mert tudtam, hogy balhé lesz. Szerencsére nem lett semmi belőle.
Reggel az ágyban sokat merenget a bakijaimon. Kuncogok csendben, hogy milyen idióta is vagyok, ezért nem is érdekelnek a megjegyzések.
Még mindig az ágyban döglök, már kezdenek zsibbadni a lábaim, de olyan jó punnyadni, és persze még az ágy is rátesz. Puha, mint a dunyha, és egy puha takaróhuzattal olyan, mint a Mennyország. Seperc alatt elalszok benne este, nyújtás után.
Megrezzent a telefonom, reggel 7 óra van, ideje kikászálódni az ágyból és felöltözni.
Mikor már kész voltam, karomra csatoltam a mobilom, felkötöttem a hajam lófarokba. A kedvenc edző ruhám vettem magamra, fekete short, fehér atléta, és a jó kis sötétkék futócipőm. Imádom!
Gyorsan kisiettem a bungalóból, és az erdőnek vettem az irányt. Az elektro basszusára futottam.
Fél óra futás után egy kicsit kifárad az ember. Nem kicsit. Főleg úgy, hogy nem is ettem, nem is ittam. Pedig most a folyadékra nagy szükségem lenne.
A térdeimre támaszkodva tekintek körül, majd találok egy kis füves részt. Oda sétáltam, majd azzal a lendülettel ki is terültem a füvön.
A tegnapi esti ködtől még harmatos a fű, hűsít, és nagyon jó, ahogy körülölel. Becsuktam a szemem, kivettem a fülest a fülemből és hallgatni kezdtem a természetet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dr. Rose Prewitt


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jun. 05.
Tartózkodási hely :
◇ a komfortzónámban
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Kedd Júl. 14, 2015 9:52 amEmily & Rose
A good book; I need nothing else
Még több mint egy órám volt a rendelés megkezdéséig; ha pedig a páciensek fogadása előtti munkálatokat beleszámítjuk, akkor is legalább fél óra szabadsággal rendelkeztem – amivel nem is tudtam azonnal, mit fogok kezdeni. A kora reggeli órák mindig is csábítóak voltak számomra, ilyenkor a felkelő Nap sugarai még csupán gyengéden simogattak, a harmatos fű és a levegő kellemes hűvössége pedig frissítő volt. Így hát úgy döntöttem, engedek magamnak egy rövid pihenőt, a szabadban, egy jó könyv társaságában. Utóbbiból nem volt hiány bőröndöm rejtekében, elvégre sosem indultam hosszabb útra anélkül, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű olvasmányról gondoskodtam volna. Mindig is úgy tartottam, hogy a rendszeres olvasás a szellemi frissesség alapja, emellett rendkívül hasznos és kellemes foglalatosság a szabad órákra. (Hozzáteszem, én az értékes idő elpocsékolását a hét főbűn közé sorolom.)
Az éppen terítéken levő könyvemet, egy örökzöldet, a Bűn és bűnhődést Dosztojevszkijtól, a hónom alá csapva indultam el a tábor mellett húzódó erdő egy árnyas ösvényén. Komótos léptekkel sétálgattam, kalandozó gondolataim közt járva élveztem a lengedező szellő arcomat érő hűvös leheletét. Az úti célom egy kis, napfényes, buja zöld pázsittal fedett tisztás volt, melyet még korábban fedeztem fel, amikor Napából visszafelé tartva eltévedtem az erdőben.
Pár perces séta után ritkulni kezdtek a fák, a csapás pedig elágazott, és pár lépés múltán egy bokor útban levő ágait félretolva, kiértem a fák közül, a vágyott tisztásra. Ott azonban legnagyobb meglepetésemre társaságom akadt; habár beletelt pár másodpercbe, mire a fűben hanyatt fekvő lányt megtalálta pásztázó tekintetem. Ekkor már felfigyeltem szapora légzésére, gyorsan emelkedő és süllyedő mellkasára, ahogy feltűnt pozitúrája, kinyújtóztatott végtagjai is.  
- Szia – halkan köszöntem egy lépést közelítve, nehogy megijesszem hirtelen feltűnésemmel.
– Rosszul érzed magad? – Abból, amit láttam, nem következett feltétlen ez a kérdés, de úgy éreztem, orvosként kötelező elsőként ezt feltételeznem. A válaszából úgyis kiderül, van-e valami baja, még abban az esetben is, ha hazudni próbál. Habár nem számítottam semmi komolyra, legfeljebb a szokásos panaszokra, amik sportolás esetén elő szoktak kerülni.  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emily Corvino


avatar
Hozzászólások száma :
64
Join date :
2015. Jul. 05.
Age :
22
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Kedd Júl. 14, 2015 10:24 am

Hangokat hallottam a távolból, mintha valaki vagy valami közeledne. Elsőre nem nagyon érdekelt, hallgattam tovább a kis madárkákat amik a távolban csiripeltek. Becsukva tartottam még mindig a szemem, reméltem, hogy elmegy, de egyre hangosabbnak véltem a lépteket, majd az a valaki meg is szólított. Kinyitottam a szemem, először nem láttam senki, majd hirtelen felültem a fűben és oldalra pillantva megláttam az idegent. Egy nő volt az, persze ki más lenne az női hanggal. Egy könyvet szorongatott a hóna alatt. Gondolom a reggeli relaxra jött ő is. Szép hosszú barna haja volt, ami nagyon is illett a pofijához, ami nagyon fiatalosan nézett ki, ezért is véltem azt, hogy egy fiatal tábor társ. Csak melyik csoportba tartozhat, azt nem tudom.
- Szervusz, persze minden rendben, csak a sprinttől elfáradtam, meg le is zsibbadt a nyelvem, és ezért ültem le. Nem akartam túlpörgetni a szívemet. - Mondom kifulladva.
Olyan ismerős volt valahonnan ez a lány, mintha már láttam volna valamikor, itt Summer Camp-ben. Kapkodom a levegőt, hisz még mindig el vagyok fáradva. Egy kicsit megszédültem, mikor hirtelen felültem, hogy köszöntsem az idegent.
Summer Camp-ben alig ismerek valakit. Igazából mindig magammal vagyok el, és ne értsük félre. Sose volt szabadidőm, vagyis nem tudtam mit barátkozásra fordítani. Vagy a tábori kötelezettségeket kellett csinálnom, vagy edzettem. Sose álltam meg. Nah jó, csak egyszer amikor a tópartra mentem, és ott találkoztam Gavval. Ennyi. Az is azért volt, mert meleg volt, de én most kinek magyarázkodom, magamnak? Senki nem hallja a gondolataim.

- Hogy hogy ilyen korán? Azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen korán kelő típus.
Már nagyjából rendeztem a légzésem, lassabban vettem a levegőt. Jó volt ez a kis hűvös, bár kezdtem fázni, mivel elég rendesen leizzadtam. Vizes volt kissé a pólóm, a fűtől is és saját magamtól is.
- Úgy gondolom illene bemutatkoznom. Emily Corvino vagyok, a sportolók csapatából. És téged, hogy hívnak? - Kérdezem nagy mosollyal, felé nyújtott kézzel, mert jól jött ez a kis társaság így kora reggelre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dr. Rose Prewitt


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jun. 05.
Tartózkodási hely :
◇ a komfortzónámban
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Szomb. Júl. 18, 2015 10:21 pmEmily & Rose
A good book; I need nothing else
Helyesen tette, hogy nem hajszolta túl magát. Eddigi tapasztalataim alapján úgy vettem észre, a tábor fiatal lakóinak körében riasztóan gyakori, hogy szükségleteiket és természetes korlátaikat figyelmen kívül hagyva, a végkimerülésig hajtják magukat. Elsőként a sportolóknál és táncosoknál ütötte fel a fejét ez a probléma, de azóta már az énekeseknél is megfigyeltem. Az okát is sejtettem;  a felfokozott versenyszellemet, a kiéleződő rivalizálást és a sikerre, a győzelemre való éhséget tettem felelőssé a problémáért.
Őszintén és előre is reméltem, hogy ez a lány nem fut bele egy ilyen zsákutcába.
Mondjuk, néhány tanáccsal így is szívesen elláttam volna, például, hogy futás után levezésképp a séta sokkal megfelelőbb, mint elhasalni a vizes fűben. Ugyanakkor gyanítottam, hogy a téma ilyen részletezését már nem fogadná örömmel.
Mialatt folytatta, kémlelő tekintetem megtalálta, amit keresett: egy hámló kérgű, széles fatuskót, amire aztán le is telepedtem.
- Pedig nem vagy egyedül, engem is hamar kidob az ágy. - Ajkam szegletébe kedves mosoly kúszott, figyelmes pillantásomba azonban hamarosan némi rosszallás költözött, amint jobban szemügyre vettem a lányt. Izzadságcseppek gyöngyöztek a homlokán, arca kipirult; biztos voltam benne, hogy az atléta mellé elkelt volna még egy melegítő.
- Dr. Rose Prewitt. - Már-már kényszeresen tettem mindig a nevem elé a titulusom, habár sejtettem, hogy most némi félreértésről is szó van.- Örülök, hogy találkoztunk, Emily. Tanulónak gondoltál, jól sejtem? - Elmosolyodtam; talán vicces lett volna megtartani a lányt eredeti hitében, de az ilyesmi nekem sosem ment.
Pár percre ugyan elfeledkeztem előbbi aggodalmaimról, azok most eszembe jutva cselekvésre sarkalltak. A fekete melegítőm cipzárját lehúzva kibújtam a ruhadarabból, majd szó nélkül odadobtam a lánynak.
- Vedd fel, különben a következő utad a rendelőmbe fog vezetni. - Szavaim egyszerű kijelentésnek hatottak, noha ultimátumot adtam - amit persze nem gondoltam véresen komolyan. Ezt bizonyította az arcomon ülő mosoly is.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emily Corvino


avatar
Hozzászólások száma :
64
Join date :
2015. Jul. 05.
Age :
22
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Csüt. Júl. 23, 2015 6:58 pm

Megdöbbentem néztem a fiatal nőre, nem gondoltam volna, hogy a tábor orvosa. Hirtelen azt se tudtam mit mondhatnék zavarodottságomban, majd kiböktem valamit:
- Maga doktor? Igen, tanulónak hittem, elnézést, cssak olyan fiatalnak tűnik doktornő.
Kissé zavarodottan, pirult arcal ültem ott előtte és csak az zökkentett ki gondolatmenetemből, hogy a pulcsiát hozzám vágta.
- De akkor maga fog fázni! Én úgy is gyorsan kigyógyulok a nyavajákból.
Mondom megszeppenve, de igazam van. Sok gyógyteát meg ilyen gyógycuccot hoztam magammal, mert nem nagyon hiszek ezekben a gyógyszerekben, amiket manapság adnak.
- Amúgy, mióta dolgozik itt Doktornő?
Szinte azt se tudom, hogyan szólítsam még mindig zavarban vagyok az iménti bakim miatt, de nem tudok mit tenni, elég peches és figyelmetlen vagyok mostanában. Bár az való tény, hogy mostanság el is felejtek dolgokat, de nem tudok mit tenni.
-Doktornő, kérdezhetek valamit?
Fordulok oda hozzá, és mivel igenlő válaszra számítok el is kezdem.
- Mostanság egyre figyelmetlenebb és feledékenyebb vagyok. Ez a túlhajtás oka? Úgy értem, hogy azért van, mert túl erőltetem magam?
Leszegtem a fejem, majd felvettem két hosszabb fűszálat és összekötöttem, majd ezt tovább csináltam. Közben vártam a doktornő szavait.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dr. Rose Prewitt


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jun. 05.
Tartózkodási hely :
◇ a komfortzónámban
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Hétf. Júl. 27, 2015 6:17 pmEmily & Rose
A good book; I need nothing else
Sűrű és sietős magyarázkodásából már rájöhettem, hogy akaratlanul is zavarba ejtettem. Ezen az ok nélküli reakción muszáj volt elmosolyodnom.
- Tudod, a harmincas éveikben járva az emberek inkább akkor sértődnek meg, ha nem tagadhatnak le néhány esztendőt. Az pedig egyenesen bóknak számít, ha fiatalabbnak néznek a korodnál – adtam végül teljes körű felvilágosítást. Noha számomra nem jelentett fájón érzékeny pontot a korom, azt azért nem tagadhattam, hogy hízelgő volt a lány tévedése.  
Úgy fest, ellentmondást nem tűrő szavaim önmagukban nem érték el a kívánt hatást; bosszantó, de általában képtelen voltam szigorúsággal hatni a fiatalságra. Másképpen fogalmazva: akár a fejem tetejére is állhattam, a szavaimnak nem sikerült érvényt szereznem. Ez azonban nem lombozott le, főleg, hogy úgy véltem, sakkban tarthatom Emilyt azzal a kilátással, hogy ellenkezése esetén a mai nap egy jelentős részét a rendelőmben fogja tölteni.  
- Ellentétben veled én nem futottam kilométereket, úgyhogy kettőnk közül nem engem fenyeget a megfázás veszélye – biccentettem a pulóver felé, jelezve, hogy mit várok, mi történjen.
- Egyébként nyugodtan szólíts Rose-nak – vetettem közbe egy biztató mosollyal, nem volt ugyanis nehéz észrevenni, hogy Emily magatartása némiképp megváltozott, mióta fény derült kilétemre. Ugyanakkor eközben barátságosan tisztelettudó modora szimpatikussá is tette, hiába éreztem egy kis feszélyezettséget a megnyilvánulásaiban.
- Idén vettem át a posztot az elődömtől, aki nyugdíjba vonult – válaszoltam meg kérdését, magamban röviden elmerengve döntésem helyességén – amiről még mindig nem voltam teljesen meggyőződve.
Költői kérdése magában foglalta a folytatást is, mely pillanatokon belül meg is érkezett. Figyelmesen hallgattam a problémáját - ahogy minden betegemnél tettem -; ezalatt gondolataim is az adott problémakör vágányára álltak.
- Nos, ennyiből nehéz megállapítani az általad megnevezett tünetek okát. Lehetséges a túlhajszoltság is, de más magyarázat sem kizárt. Hogy biztos választ adhassak, átfogóbb képre van szükségem. – Első körben tájékoztattam a szavaiból levonható következtetéseimről; érthetően, mindamellett tömören igyekeztem összefoglalni észrevételeimet, majd némi időt hagytam neki, ha esetleg lenne valami közbevetése.
- Feltételezem, van okod rá, hogy a túlhajszoltságot tetted az első helyre, és ebben kerested a tünetek okát. Úgy érzed, olyan megerőltetésnek tetted ki a szervezeted, amire az természetellenes működéssel reagált? – Vártam, hogy leírja, mit ért túlhajszoltság alatt. Elhamarkodottan semmit sem terveztem mondani; az ilyen sietség könnyen befolyásolhatja a beteget, és hátráltathatja abban, hogy csakis a saját tapasztalatairól számoljon be.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emily Corvino


avatar
Hozzászólások száma :
64
Join date :
2015. Jul. 05.
Age :
22
Tartózkodási hely :
Napa, Summer Camp
TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   Kedd Júl. 28, 2015 12:57 pm

Igazából Bármi lehetne az oka a felejtésnek és a figyelmetlenségnek. A rajtam lévő stressz nyugtalanná tesz, a fáradtság pedig egyértelműen fáradtá és figyelmetlenné. Adok Rose javára és felveszem a pulcsiját. Igaza volt, sokkal jobb így, már nem fázik annyira a hatám. Még mindig a fűszálakat kötögetem össze, mint valami idióta és az egyiket túl húzom, elszakad.
- Nem tudom. - adom meg a választ, tényleg nem tudom. Lehet, hogy pihennem kellene egy kicsit,m de nem bírok egyhelyben maradni sosem. Izgő-mozgó típus vagyok és nekem mindig kell valamit tevékenykednem. - Lehet, hogy túl fáradt vagyok a mai naphoz, de még el se kezdődött.
Lehorgasztott fejjel mély lélegzetet veszek. Fáj a fejem kissé, szinte alig aludtam valamit az éjjel.
Rose válaszokat szeretne a problémáimról én meg csendben ülök ott előtte, mint valami félénk gyerek.
- Igazából én se tudom, hogy mi bajom van. Lehet, hogy csak nyűgös vagyok így kora reggel és csak hisztizek.
Ez viszont igaz, legszívesebben az ágyban döglenék még, de nem tudok már feküdni, ezért is jöttem ki futni. Ránézek a doki nénire, és megpillantok egy könyvet a kezében. Olvasni szeretne, ahogy látom és lehet, hogy pont én vagyok az, aki megakadályozza ebben.
- Mit olvas? - kérdezem érdeklődve, mivel én is szeretek olvasni, de inkább először a mozgás számít. Nekem is van egy rakat könyvem otthon, aminek szinte még a felét sem olvastam. Nah majd ha haza megyek, akkor elkezdem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Rose doktornő & Emily   

Vissza az elejére Go down
 

Rose doktornő & Emily

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: A napfényes Napa város :: A Tábor és könyéke :: Erdő-