HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!


Pletyka rovat
Kattints és sztorizgass:

Aisha Blogja

Statisztika
Nők
12
Férfiak
19
Énekesek
6
Táncosok
5
Zenészek
4
Művészek
3
Sportolók
2
Tanárok
3
Alkalmazottak
3
Városiak
3
Ügynökök
1
Színészek
0

Csacsogda

Fb csoport
Facebook csoport

Latest topics
» the city that never sleeps
 
Vendég Pént. Jan. 29, 2016 5:59 am

» Skulduggery
 
Vendég Hétf. Jan. 18, 2016 7:48 pm

» Énekóra - April && Gavriel
 April Catliff
Csüt. Dec. 31, 2015 3:49 pm

» Heaven & Asa
 Heaven Bells
Pént. Dec. 11, 2015 10:30 pm

» April - Kenny
 April Catliff
Vas. Dec. 06, 2015 2:39 pm

» Damon Glenn
 Blair C. de Molay
Szer. Nov. 25, 2015 3:33 pm


Top posting users this month

Share | 
 

 Dr. Rose Prewitt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Dr. Rose Prewitt


avatar
Hozzászólások száma :
11
Join date :
2015. Jun. 05.
Tartózkodási hely :
◇ a komfortzónámban
TémanyitásTárgy: Dr. Rose Prewitt   Kedd Jún. 16, 2015 8:20 pm

Dr. Rose Prewitt
Név
Dr. Rose Prewitt
Szül. hely, idő
USA, Oakhurst 1982.03.12.
Kor
33
Csoport
Alkalmazott
Avatar
Olivia Wilde

Tulajdonságok
Dr. Prewitt jobbára remek szaktudásáról és kiváló elméjéről - mely, mint szivacs a vizet, szívja magába az ismeretek gazdag tárházát - nevezetes – és semmiképpen sem lehengerlő humoráról híres. Utóbbi valójában csapnivaló; túlgondolt, bonyolult, szinte már egy matematikai probléma logikáját felfuttató vicceihez ritkán akad értő közönségre. De ez nem rendíti meg túlzottan; úgy véli, orvosként mindenkire nézve előnyösebb, ha az esze van a helyén szellemességei helyett, melyeken mindenki csupán az udvariasság kedvéért kacarászik egy keveset. Igazán kínos; azonban Rose már idomult a hasonlóan kényes szituációkhoz, lévén borzasztóan ügyetlen képes lenni, minek hála nem ritkán nevetség tárgyává is válik.
Gyakorta úgy jár-kel a lakásában, az utcán, a boltban, a dolgukra siető emberek közt, mint aki egy más világban jár. Valójában csupán a gondolataiba merült, melyek sokkal többször, mint kellene, a munkája körül forognak. Áldás ez a betegekre nézve, átok pedig Rose-nak, hogy elvei olyan szorosan láncolják hivatásához. Tapasztaltabb kollégái azon a véleményen vannak, hogy a fiatal nő hamar túljut majd a korszakon, amikor még az orvosi esküjében foglaltak jelentik számára az elsődleges szempontot.
Amilyen profizmus és rátermettség jellemzi munkájában, olyan szerencsétlen és esetlen a magánélet útvesztőiben. A párkapcsolatok világa ingoványos talaj számára; egyrészt bátortalan, és a modern kor szabadelvűsége is távol áll tőle, másrészt energiáit leköti hivatása, ami mellett az érzelmi élete – megfelelő figyelem és az akarat törekvései nélkül – elsorvad vagy épp csak vegetálni képes.
Szerelmének csupán egyetlen tárgya állandó: a könyvek. A papírkötegek tudást hordoznak, a szavak ismeretet – a világ szellemi oldala ez, melyet Rose annyira szeret. A logika előkelő helyet foglal el az értékrendjében; így a fejtörő, kacifántos rejtélyeket felvonultató krimik, múlt századi ponyvák olyan barátai, akikkel szabad estéit gyakran és szívesen tölti. A klasszikusokért nem rajong különösebben, a fantasyre pedig nem titkolt utálattal tekint; képtelen belátni, miért vet valaki végletekig elszállt, valótlan képzelgéseket papírra.

Sudár, nyúlánk termetű nő; kamaszkora óta úgy egy fél fejjel magasabb korosztálya átlagánál. Kezei, lábai hosszúak és vékonyak, válla csontos, dereka karcsú; sportolás nélkül sem szed fel plusz kilókat. Idomai átlagos méretűek, legfeljebb az alkatához képest, soványságát figyelembe véve tekinthetők keblei kerekdedebbnek a megszokottnál.  Meglátszik azonban rajta a mozgás hiánya; lapos hasán a bőr nem feszes, feneke nem kerekedik tökéletesen, karjai pedig izmok hiányában aránytalanul hosszúnak és véznának tetszenek. Arcvonásaiban megmutatkoznak az édesanyjától örökölt markáns vonások, szögletes arcforma, erős állcsont, melyeket őzbarna haj és szemek, valamint pisze orr tesznek lágyabbá. Természetes bőrszíne világosabb, sápadtnak is tűnhet, íriszei alatt pedig gyakran húzódnak karikák. Öltözete szertartásos, az alkalomnak megfelelő és pedáns. Ennyiből rögtön ki is tűnik, hogy éppen csak annyira foglalkozik a külsőségekkel, amennyire az korát, nemét, foglalkozását tekintve elvárt tőle.
Történet
Elnyúlt pozitúrában fekvő test rajzolódik ki a meggyűrt, fehér paplan alatt. Alul a lábfej, felül a barna tincsekkel borított fej kandikál ki a puha anyag takarása alól. A nő keresztben vagy átlósan, meglehetősen furcsa helyzetben és semmiképpen sem szabályosan birtokolja a teljes franciaágyat. A hálószoba fehér csendjébe nem vegyül más zaj, mint lélegzetvételeinek ütemes sora, aminek ritmusát perceken belül megtöri a vekker éles, figyelmen kívül hagyhatatlan ébresztése.
A nő ismét, ahogy minden napon virradóra, egyedül ébred. Mikor betáblázott napja áll előtte, eszébe sem jut ilyen badarságokon elmélkedni, fel sem tűnik neki, hogy két embernek való helyet foglal el magában. Azonban néha, hűvös estéken, mikor az embernek más vágya sincs, mint egy puha ölelés melegébe rejtőzni, megborzong magányának tudatosulásától; vagy ha ritkán látott, híres húga, Senna felbukkan, aki fiatal kora ellenére már két férjet elfogyasztott és számos kérészéltű románc áll a háta mögött, kerekednek felül benne zavaró, ambivalens érzések. Rose előbb harapná le a nyelvét, mintsem beismerje, olykor igencsak keserű szájízzel találgat, vajon Senna csillaga mikor ragyog fel a hírességek sétányán is.

És mit ad Isten? Mikor a konyha beszürkült fugájú kövezetét feketére festi a csészéből kilöttyent, szétfolyó kávé, és a nő reményvesztetten próbál úrrá lenni a kialakult, katasztrofális helyzeten: a szénné sült pirítóst eltávolítani a sütőből és a szagelszívót bekapcsolni, ablakokat nyitni, mielőtt a fojtogató füst az egész lakást megülné – ebben a vészterhes pillanatban megcsörren a mobilja is. A kijelzőn Senna neve villog, de Rose számára az is állhatna ott, hogy ’ne vedd fel, ha kedves az életed.’
Noha bőven vegyül öröm is az ürömbe – mégiscsak a hosszú ideje nem látott húgáról van szó -, Rose számára kínos és kényelmetlen Senna látogatása. Ugyanis ahogy húga karrierje felfelé ívelt, úgy mérgesedett el kapcsolata a szüleikkel, akik régi vágású, kisvárosi, vallásos emberekként mindig is ferde szemmel néztek Senna nagyvilági törekvéseire. Az ő nézőpontjukban az volt az etalon, amit Rose testesített meg – az ésszerűség, a fegyelem, a szorgalom és a mértéktartás. Boldogok voltak, mikor elsőszülött lányuk olyan nemes és rangos foglalkozást választott, mint az orvosi pálya. A kisvárosban, ahol ők éltek, csak kevesen vitték ilyen sokra.
Senna ezzel szemben csak botrányt kavart - mára már beszélő viszonyban sem voltak kisebbik lányukkal.

- Szerencséd, hogy a divatgyilkosságot nem büntetik – rikkantja már többlépésnyi távolból a fiatal nő, aki úgy bitorolta el a kávéházban tartózkodók figyelmét már beléptekor, mintha az éppen csak számára lett volna fenntartva.
Rose, aki az egyik csinos, barackszínű terítős asztal mellett ül, csupán egy fáradt sóhajtással tudja le Senna belépőjét. Már megtanulhatta, hogy húga képtelen normálisan szocializálódott ember módjára viselkedni.
- Neked is szia, és természetesen én is örülök, hogy látlak.– Azért nem állhatja, hogy egy mosoly ne bújjon meg ajkának szegletében és ne mustrálja végig húgát, aki ragyog a boldogságtól, és mint mindig, úgy néz ki, mint akit egy skatulyából húztak elő.  
- Persze, persze – huppan le Senna nővérével szemben, és miközben a pincér felveszi a rendelését, nem mulasztja el kihívó szemezéssel zavarba ejteni a fiatal fiút. – Hallottam, hogy táborozni mész. Napa király hely – ereszt meg egy jelentőségteljes vigyort nővére felé, mely szemernyi kétséget sem hagy afelől, hogy Senna még mindig nincs tisztában az élet átlagos működésével.
- Dolgozni megyek a táborba, és nem szórakozni, ahogy gondolnád– érkezik a gyors korrigálás. – El sem vállaltam volna, ha a városban nem indul egy kutatási projekt, melyben így részt vállalhatok.
Rose tulajdonképpen maga sem tudta, hogyan került a művészeti tábor doktori pozíciójába; de a munka rangosnak – és jól fizetettnek - számított, még ha sok kihívással nem is kecsegtetett. A főnöke, az osztályvezető főorvos, aki már jelentős elismertségre tett szert tudományos berkekben, intézte az ügyet, és ajánlotta fel Rose-nak az állást, hozzátéve, hogy a napai kutatócsoportot érdekli a CIPA-ról írt tanulmánya, és ha már ott lesz, örömmel kikérnék a véleményét. Rose még aznap felmondta az albérletét.
- Hát, sok sikert a kutatáshoz. – Senna hangjában most először tükröződik komolyság, szavai azonban őszintétlenek. A levegőben ott lóg a rosszallás, aminek a nő nem adott hangot; hisz falra hányt borsó lenne újra – milliomodszorra – elismételni, hogy Rose mennyire a munkájába temetkezik. Sőt! El is temeti magát; élve. Legalábbis Senna így vélte.
– Őszinte leszek, nem csevegni jöttem; szívességet szeretnék kérni tőled. Tudod, kezdenek komolyra fordulni a dolgaink Greggel, már egy ideje együtt is élünk…
- Ezt most hallom először. – A nővérek tekintete találkozik, de Rose már a mentateával telt csészéjébe kortyol, nyomatékosítva, hogy nincs több hozzáfűznivalója. Meglepetés ugyan nem érte Senna bejelentésével, egy kicsi szúrást mégis érzett; fájt neki a távolság, melyet csak a szükség – a kérés, mellyel pillanatokon belül előáll a húga – tudott leküzdeni.
- Szóval…Gregnek van egy gyereke az előző házasságából, aki a napai táborba megy– veszi fel Senna újra a beszéd fonalát – természetesen, mintha mi sem történt volna. - Arra szeretnélek kérni, hogy tartsd szemmel. Elviselhetetlen kölyök, csak a baj van vele. Pofátlan, magasról tesz mindenre és rettentő elkényeztetett. Legszívesebben katonai iskolába adnám – morogja bosszúsan Senna, majd mikor nővérére pillantva együttérzés helyett egy alig türtőztetett vigyort kap az arcába, szemöldöke a homloka közepére szalad.
- Nem kellemes a görbe tükör? – Senna becsületében megsértve húzza fel az orrát, de Rose előrelátóan elébe vág a replikának. – Miután fél éve felénk sem néztél, beláthatod, hogy semmi okom sincs rá, hogy segítsek. Ellenben üzletet köthetünk; látogasd meg anyáékat, és kérj tőlük bocsánatot…Hiába fintorogsz, gondold át, amit az előbb mondtál, és hívj, ha észhez tértél. – Rose mosolyogva köszönt el Sennától, nem foglalkozva gesztusa egyoldalúságával.

Rose még egy utolsó átható pillantást vet a lakásra, mely az elmúlt három évben otthona volt. Mindössze egyetlen bőrönd áll lábai mellett; indulásra készen. A nő mély sóhajjal húzza be végül az ajtót, és fordítja el a kulcsot a zárban. Szíve szerint maradna; nem szereti az új dolgokat, és előre fél a találkozástól a Senna(!) által is problémásnak ítélt kamasszal, mégis meggyőzi magát. Kötelessége van, elvállalta, és a kínálkozó lehetőséget sem hagyhatja futni.
Így hát… menni kell.
A folyosó kövezetén halkan nyikorognak a bőrönd kerekei, míg a lift ajtaja be nem zárul.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lionel Jones


avatar
Hozzászólások száma :
31
Join date :
2015. May. 31.
Age :
30
Tartózkodási hely :
Summer camp
TémanyitásTárgy: Re: Dr. Rose Prewitt   Szer. Jún. 17, 2015 12:10 pm

Elfogadva!Üdv, Doki!
Huh, hát nem is tudom, hogy kezdjem. A karakter teljes egészében korrekt, el is hiszem, hogy egy igazi orvossal állok szemben. Így már teljes egészében megnyugodhatok, hogy a fiatalok jó kezekben lesznek melletted.
Az írásod fantasztikus. A válogatott szóhasználat nagyon tetszik, már-már profi szinten nyomod.
Nem is tartalak fel tovább, menj foglald le az arcod, aztán már mehetsz is gyógyítani!

~~¤Summer Camp¤~~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Dr. Rose Prewitt

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Karakterek világa :: Beköltözött táborlakók :: Dolgozók-